IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KASNO MARKO NA KOSOVO STIŽE: Đurić pozvao Bošnjake sa Kosova da glasaju za Srpsku listu…

Današnji dan je jedna od važnih, ako ne i prelomnih tačaka u našoj borbi za Kosovo i Metohiju i očuvanje Srbije i srpskih insteresa u južnoj pokrajini, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je istakao da zato ovi izbori pojedinim političarima iz Prištine, kao pojedinim separatističkim liderima služe za realizaciju plana da Srbija bude u potpunosti istisnuta sa Kosova.

Đurić je kazao da je želja tih pojedinih političara da se Srbi danas ne odazovu na izbore i da kroz zastrašivanje Srba i pritiske potisnu Srpsku listu i da na mjesta rezervisana za Srbe u pokrajinskom parlamentu postave ljude koji bi bili lojalni Prištini.

Direktor vladine Kancelarije je pozvao sve koji Srbiju osećaju kao svoju državu, kako kaže, i Srbe, muslimane, Aškalije, Bošnjake, Gorance, Rome da podrže Srpsku listu.

– To je jedina garancija da ćemo sačuvati i naše institucije, naše školstvo, zdravstvo, da ćemo sačuvati institucionalni uticaj i prisustvo Srbije i Srba u pokrajinskim institucijama na KiM, kazao je Đurić.

Čitaj još:   VUČKO SE OBRUKAO: Objavljena imena uhapšenih na Kosovu, POLOVINA NISU SRBI

Kako je istakao, ako danas Srbi budu vrijedni i očuvaju slogu i jedinstvo, onda ni buduća pokrajinska vlada neće moći da bude formirana bez dogovora sa Srbima, Srbijom.

– Ako danas ne bismo uspjeli da postignemo ono što nam je potrebno, a to je da nas izađe više nego ikada na ove izbore, onda bismo bili oslabljeni, a oni to upravo i žele i zato su zabranjivali spot Srpske liste, zato su proglasili da je poziv Srbija zove pozivanje na mržnju i Srpsku listu kaznili drakonskom kaznom i samo je Srbima zabranjeno da imaju svoj spot, kazao je direktor vladine Kancelarije.

Đurić je dodao da je samo Srbima zabranjeno da im dođe neko iz centralne Srbije i podrži ih, kao i da vrše kampanju od vrata do vrata, već za to bivaju hapšeni.

Kako kaže, ovi izbori nisu stranačko pitanje, već su pitanje ostanka i opstanka i očuvanja jedinstva i veze sa državom Srbijom.

Čitaj još:   NEVIĐENE SCENE, BOSANAC BAGEROM ISPEGLAO KOLA IZ OSVETE: Svemu kumovali dugovi... (foto i video)

izvor: SB

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

Srbin nađen obješen o orah na Kosovu…

RTK na srpskom jeziku prenosi da je šef istražne jedinice Read more

KOSOVO: Kolone vojnih vozila Kfora na sjeveru…

Kako javljaju mediji sa sjevera Kosova, u koloni je bilo Read more

Komentariši