“Džin iz Prijepolja” senzacija Svjetskog prvenstva: Armin Sinančević, bez medalje u Dohi… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Trema je ipak uzela maha, bacač kugle Armin Sinančević nije uspio da se domogne medalje na Svetskom prvenstvu u Dohi…

DOHA: Svijet, Sport, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 06.10…  08: 52… “Džin iz Prijepolja” senzacija Svjetskog prvenstva: Armin Sinančević, bez medalje u Dohi…

U izuzetno jakoj i nikada jacoj konkurenciji momak iz Prijepolja je na planetarnom nadmetanju u disciplini bacanje kugle okončao svoje učešće tako što je tri puta prestupio.

Neki od prestupa su bili posledica slabijih bacanja, pa je Sinančević izabrao da na njegovom kontu ne bude upisan ostvareni rezultat.

Prijepoljac Armin Sinančević je zabilježio nestvaran hitac u kvalifikacijama bacanja kugle koji je leteo čak 21,51 metara što je četvri rezultat kvalifikacija i drugi rezultat Srbije svih vremena!

Čitaj još:   MUSTAFA NADAREVIĆ- IZET FAZLINOVIĆ JOŠ UVJEK U BOLNICI

Došao je u Dohu da stekne iskustvo za Evropsko prvenstvo sljedeće godine, ali momak iz Prijepolja je uradio nešto što niko nije mogao ni da pretpostavi – prebacio je kvalifikacionu normu od 20,90 metara.

Zlatnu medalju u veoma zanimljivom finalu osvojio je Džo Kovač iz SAD-a koji je do najsjajnijeg odličja stigao u poslednjoj šestoj rundi kada je bacio nevjerovatnih 22,91, što je najbolji svjetski rezultat u poslednjih 29 godina, i ujedno treće ostvarenje svih vremena.

Do srebra je u šestom pokušaju stigao Rajan Krauzer takođe iz SAD-a sa 22,90 metara, koliko je bacio i trećeplasirani Novozelanđanin Tomas Volš, sada već bivši svjetski šampion i vodeći do poslednje serije.

Čitaj još:   ĐETIĆI NEĆE U ČOBANE: Dobro plaćen posao nikoga ne zanima, farme pred zatvaranjem (video)

Mladi Armin Sinančević jedini je od 12 finalista koji je zbog tri neispravna hica u finalu, a u kvalifikacijama je bacio lični rekord od 21,51 metara, čime je ispunio normu za Olimpijske igra naredne godine u Tokiju…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *