IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJVIŠE DRŽAVNE POČASTI: Erdogan stigao u Beograd…

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji, tokom koje je predviđen trilateralni samit Srbije, BiH i Turske, te polaganje kamena temeljca za auto-put Beograd-Sarajevo.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan boraviće od danas u dvodnevnoj posjeti Srbiji, tokom koje je predviđen trilateralni samit Srbije, BiH i Turske, te polaganje kamena temeljca za auto-put Beograd-Sarajevo. 

Svečani doček Erdogana predviđen je u 12.30 sati ispred Palate Srbije u Beogradu, a razgovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u 13.00 sati.

Prema protokolu posjete, sjednica Visokog savjeta za saradnju Srbije i Turske, kojoj će prisustvovati Vučić i Erdogan, biće održana u 14.00 časova.

Izjave za medije Vučića i Erdogana i ceremonija razmjene potpisanih bilateralnih dokumenata predviđeni su u 15.00 časova.

Srpsko-turski poslovni forum, na kojem će se obratiti Vučić i Erdogan, biće održan u 16.00 sati.

Drugog dana posjete, Vučić i Erdogan biće domaćini na trilateralnom samitu Srbije, BiH i Turske, na kojem će učestvovati članovi Predsjedništva BiH.

Trilateralni samit biće održan u Palati Srbije sa početkom u 13.00 sati, a zajedničke izjave za medije predviđene su u 13.45 sati.

Vučić, Erdogan i članovi Predsjedništva BiH u 16.00 satri prisustvovat će ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo u Sremskoj Rači.

Početak radova na auto-putu Beograd-Sarajevo svečano će biti ozvaničen deset mjeseci od potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica saobraćajnice u koju će biti uloženo 250 miliona eura.

Čitaj još:   TUGA I PONOS KRAJINE: Ispraćen heroj i komandant Nijaz Miljković, prvi je stao na crtu ratnom zločincu Fikretu Abdiću... (foto)

Prema podacima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, ovaj auto-put gradiće se u dva pravca Bijeljina – Sremska Rača /granica sa BiH/ – Kuzmin dužine oko 18 kilometara i Požega – Kotroman /granica sa BiH/ dužine oko 60 kilometara.

Za pripremu planske, projektne i tehničke dokumentacije i izvođenje radova na dionici Sremska Rača-Kuzmin predviđeno je 225 miliona eura, a za za dionicu Požega-Kotroman 25 miliona eura. Projekat će se finansirati iz zajma turske Eksim banke i budžeta Srbije.

Pripremni radovi na izgradnji mosta na Savi u Sremskoj Rači, na dionici auto-puta Kuzmin-Sremska Rača, počeli su krajem avgusta. Dionica je projektovana kao klasičan autoputni profil sa dvije vozne i jednom zaustavnom trakom za svaki smijer vožnje i srednjim razdjelnim pojasom, za brzinu od 130 kilometara na sat.

Dionica auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače projektuje se kao dio budućeg autoputnog pravca prema Bijeljini.

Glavni objekat na trasi auto-puta je most preko rijeke Save kod Sremske Rače dužine oko 1,3 kilometara. Pored mosta predviđena je i izgradnja graničnog prelaza.

Čitaj još:   Erdogan: Isporuka ruskih S-400, gotova stvar...

Dionica autoputa Požega-Užice-Kotroman /granica sa BiH/ sa Koridorom 11 povezuje se u Požegi, a od Požege preko Moravskog koridora se povezuje u Pojatama sa Koridorom 10.

izvor: agencije

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more

Komentariši