NOVI PAZAR: POBJEDA ZA ISTORIJU…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

SPORT VIJESTI – Rukomet žene, Prvo kolo. NOVI PAZAR: POBJEDA ZA ISTORIJU…

Mislim da se ni najstariji ljubitelji sporta u Novom Pazaru ne mogu sjetiti kada je neka ženska rukometna ekipa našeg grada igrala u nekom ligaškom nadmetanju. Zahvaljujući entuzijazmi ui ljubavi prema rukometu, nekadašnjeg rukometaša Novog Pazara, danas rukometog trenera Redžepa Mahmutovića prije dvije godine formiran je ženski rukometni klub „Pazar 2003“ u cilju popravljanja „krvne slike“ ženskog sporta u Novom Pazaru.Te dvije godine od formiranja radjeno je prije svega na osnovama rukometa, zatim podizanju rukometno znanja devojčica koje su pokazale svoj interes za rukomet a na osnovu nastupa u Školskoj rukometnoj ligi kao i na stvaranju tima koji će , poslije mnogo godina, predstavljati Novi Pazar u jednom ligaškom nadmetanju.

I napokon došao je i taj dan.Mi smo naše rukometašice ispratili na ovu, za novopazarski ženski sport, istorijsku utakmicu Prvog kola Prve lige Zapad za žene.Protivnik je bila ekipa „Sedmerac“ iz Prijepolja.Utakmica je igrana u Priboju.

Čitaj još:   HOROR u Budvi: Muškarac iz Podgorice silovao djevojku na popularnoj plaži Jaz...

U svom prvom ligaškom meču novopazarske su rukometašice igrale kao da im je ovo stota utakmica.Igrale su taktički zrelo,efikasno u napadu i izvanredno hrabro i borbeno u odbrani, vodile su igru i kontrolisale utakmicu cijelim njenim tokom ne dopuštajući rukometašicama Prijepolja ni da ozbiljnije priprijete a kamoli konačni ishod utakmice dovedu u pitanje.Tek u pojedinim trenucima rukometašice „Sedmerca“ su uspijevale da dodju do dva gola zaostatka ali je to bilo sve što su uspjele da naprave. Na kraju prvog poluvremena bilo je 15:10 za ekipu iz Novog Pazara.


U nastavku utakmice domaće su rukometašice zaigrale na sve ili ništa. Medjutim Novopazarke su, predvodjene sa klupe iskusnim trenerom Redžom Mahmutovićem, mudro utakmicu privele kraju čuvajući kolosalnih pet golova prijednosti ostvarenih u prvom poluvremenu. Na kraju je na semaforu stajalo 28:23 za ekipu „Pazar 2003“.Istorijska pobjeda novopazarskih rukometašica u čijim redovima se posebno istakla najbolja rukometašica meča Kadira Selmanović koja je svojim projektilima čak 11 puta zatresla mrežu domaćeg tima.Učinak ostalih rukometašica u pobjedničkom timu: Lidija Vučićević je postigla pet, Hana Hamzić 4, Merima Crnišanin i Nejla Mušić po 2 i Adela Kolašinac jedan gol…

Čitaj još:   VLADIMIR Tomović, nasrnuo na Dalilu: JEDVA GA ZADRŽALI, nastao totalni haos... (foto i video)

No mnogo važnije od postignutih golova pa ako hožete i od pobjede jeste činjenica da su novopazarske rukometašice u svom prvom ligaškom meču pokazale ozbiljnost, disciplinum, zrelost, rukometno znanje i taktički pristup igri kao da godinama igraju ligu, da su pokazale želju i efikasnopst i da su trijumfovale u meču koji će sigurno ostati zapisan u istoriji i ovoga kluba ali i novpazarskog sporta uopšte.

Čestitke plavim rukometašicama na ovom trijumfu i nadamo se da će sa dobrim igrama i pobjedama nastaviti i dalje i u prvenstvenim okršajima i u kupu a već u narednom Drugom kolu Prve lige grupa Zapad , po prvi put kao domaćini, na svom parketu u dvorani Pendik dočekaće ekipu Bekament iz Arandjelovca…

http://ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *