NEGIRAO ZLOČINE: LIPSO, general, najbliži saradnika zločinca Mladića…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Manojlo Milovanović, završio svoj boravak na zemljjutros u Banjoj Luci, javlja RTRS…

BANJA LUKA: Regija, Crna Hronik, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda 10: X, 16: 59… NEGIRAO ZLOČINE: LIPSO, general Milovanović, najbliži saradnika zločinca Mladića…

Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske saopćio je da je danas u 9.30 sati, u prostorijama Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje, nakon duže bolesti preminuo pacijent M.M. (1943. godište).

Milovanović je tokom agresije na BiH bio na dužnosti načelnika Glavnog štaba vojske bosanskih Srba i jedan od najbližih saradnika ratnog zločinca Ratka Mladića. Od 1998. do 2001. godine bio je ministar odbrane RS.

Nakon rata tvrdio da Ratko Mladić nije odgovoran ni za kakve zločine, a tako je svjedočio i pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Čitaj još:   USPJEŠNI GLUMAC VAHIDIN: OD SJENICE DO HOLIVUDA

Milovanović je prije nekoliko godina za beogradski Blic izjavio, komentarišući svjedočenje zaštićenog svjedoka na suđenju Ratku Mladiću, kako su granatiranje sarajevske pijace Markale naredili tadašnji muslimanski lideri.

“Otkud kamere četiri televizije u momentu eksplozije, kako se tu našla onolika plastika?”, zapitao se Milovanović, zanemarivši da su o ratnim dešavanjima u Sarajevu izvještavale brojne novinarske ekipe iz cijelog svijeta.

Odlikovan je u JNA Ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačevima (1968. godine), Ordenom narodne armije sa srebrnom zvijezdom (1973. godine), Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima (1981. godine), Ordenom rada sa zlatnim vijencem (1986. godine).

U Vojsci RS odlikovan je Ordenom Nemanjića i Ordenom Karađorđeve zvijezde Republike Srpske prvog reda.

Čitaj još:   VESNA ĐOGANI BRUTALNO UZVRATILA ANABELI I LUNI ... (foto)

Manojlo Milovanović je rođen 21. novembra 1943. godine u selu Laminci kod Bosanske Gradiške. Penzionisan je 22. decembra 2000. godine.

Telegram saučešća su izrazili Milorad Dodik i zvaničnici RS- a…

Izvor Agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *