IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SJETIO SE TRAMP, GASITI VATRU U SIRIJI: Iznio TRI opcije, rešenja tursko-kurdskog sukoba…

Prva a to je samo jedna od njih je i POSREDOVANJE VAŠINGTONA…

VASINGTON: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak, 11: 10… 00: 02… SJETIO SE TRAMP, GASITI VATRU U SIRIJI: Iznio TRI opcije, rešenja tursko-kurdskog sukoba…

OPASNO, ALI TURSKA NE HAJE ZA TRAMPOVE PRIJETNJE: Bombardovali položaje Kurda u Siriji! OVO SU PRVI SNIMCI NAPADA

Predsednik SAD Donald Tramp nagovestio je danas mogućnost američkog posredovanja u sukobu Turske i Kurda, nakon početka turske vojne operacije na sjeveroistoku Sirije.

“Imamo izbor između tri stvari: poslati hiljade vojnika radi vojne pobjede, snažno finansijski i sankcijama udariti Tursku ili posredovati da bi se postigao sporazum Turske i Kurda”, naveo je Tramp na Tviteru…

Tramp je ponovio da su SAD “100 odsto porazile kalifat Islamske države” kao i da u području turskih operacija nema američkih vojnika. Dodao je i da “Turska i Kurdi ratuju već 200 godina”.

Turska avijacija izvela je napad na bazu kurdskih Sirijskih terorističkih snaga u sirijskoj provinciji Hasaka…

Čitaj još:   PRIŠTINA: Vojna parada, povodom Dana nezavisnosti Kosova...

„Turski avioni izveli su napad na štab kurdskih snaga u predgrađu grada El Malikija u provinciji Hasaka na sjeveroistoku Sirije“, javlja televizija.

U saopštenju se precizira da za sada nema podataka o žrtvama napada.

Sirijska državna televizija „Ihbarija“ takođe je saopštila o turskom napadu na kurdske snage u selu Tel Tavil u blizini El Malikije.

I sirijski državni radio potvrdio je da je tursko ratno vazduhoplovstvo izvelo vazdušni napad na kontrolni punkt na granici Sirije i Iraka, u kojem su porušena dva mosta. Ovaj kontrolni punkt kontrolišu arapsko-kurdski odredi Sirijskih demokratskih snaga.

Ranije su Sirijske demokratske snage javile da su se američke snage povukle sa granice sa Turskom na sjeveru Sirije, kršeći sporazume postignute sa kurdskim teroristima.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan takođe je izjavio da američka vojska napušta teritorije na sjeveru Sirije, gdje Turska planira da izvede vojnu operaciju protiv istih terorističkih snaga...

izvor Agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši