TUŽNO I ŽALOSNO, ALI I ZABRINJAVA: Crna Gora, među vodećim zemljama u Evropi po broju samoubistava…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U Crnoj Gori je u 2018. godini samoubistvo izvršilo 99 osoba, čime se ta zemlja svrstala u 10 država u Evropi sa najviše suicida…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti. petak, 11: 10… 09: 32… TUŽNO I ŽALOSNO, ALI I ZABRINJAVA: Crna Gora, među vodećim zemljama u Evropi po broju samoubistava…

Prema pisanju printanih medija iz regiona, a na osnovu podataka Svjetske zdravstvene organizacije, u Crnoj Gori prosječno 110 građana izvrši suicid tokom jedne godine, što je za 35 odsto biše u odnosu na početak XXI stoljeća, jer raste broj oboljelih od depresije i zavisnika od alkohola i droga, prenosi CdM.

Iz akcije za ljudska prava apelovali su na nadležne institucije (Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo pravde) da hitno, u okviru svojih nadležnosti, preduzmu mjere predviđene Strategijom zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja u Crnoj Gori.

Prije svega, traži se da se uspostavi telefonska linija za pomoć djeci i mladima u krizi, da se unapredi funkcionisanje timova formiranih pri centrima za mentalno zdravlje.

Čitaj još:   VUČIĆEVI, TABLOIDI ZVONE NA SAV GLAS: „Amerikanci RUŠE DODIKA…“

“U Crnoj Gori ne postoje adekvatni uslovi za lečenje osoba sa mentalnim oboljenjima”, navela je ta organizacija...

Izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *