IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: FENOMENALNI RUKOMETAŠI

SPORT VIJESTI – Rukomet, ARKUS Super liga V kolo

Kakva fantastična utakmica i kakva grandiozna pobjeda. Rukometaši Novog Pazara su na svom parketu u dvorani Pendik rezultatom 32:26 savladali izuzetnu ekipu beogradskog Obilića u jednoj od najbolje odigranih utakmica barem od kako ja pratim rukomet. Nakon katastrofe koju su rukometaši Obilića priredili u prošlom kolu Proeleteru iz Zrenjina tjerajući ga na minus deset, i uopšte na osnovu kontinuiteta rezultata i igre koju ima beogradski tim u „plavom“ taboru, iako u sjenci epiteta blagog favorita, iskreno su strahovali od neogodnog gosta.

I ne samo zbog toga, već i zato što je nekoliko igrača Novog Pazara sa lakšim povredama ušlo u ovaj meč i bilo je pitanje kako će igrati na jednoj ovako važnoj utakmici koja traži maksimalni angažman. A onda je Hasan Memić postavio stvari kako je mislio da to treba da bude, I bilo je. Rukometaši Novog Pazara su praktično vodili od početka pa do kraja, dopuštajući protivniku samo da, u prvih desetak minuta utakmice, tri puta dodje do egala. I to je sve što se Obilića tiče.

Na drugoj strani rukometaši Novog Pazara nošeni navijanjem svojih vjernih navijača odigrali su fenomenalnu utakmicu, fantastično u odbrani, ne računam tu trenutke malog opuštanja koji su normalni u jednoj ovakvoj utakmici punoj tempa kada su gosti uspijevali nešto da pogode, odlično i efikasno u napadu.

Kad tome dodate i sjajne intervencije (13) golmana Novog Pazara Milenkovića, 10 od 10 realizaciju Pavla Banduke, maestralnu igru graditelja igre „plavih“ Žujovića, sjajne role Davidovića koji se baš borio kao lav, Miloševića, Markovića, Sefovića ali i svih plavih momaka koji su ulazili u igru i gradili pobjednički mozaik onda Obiliću nije preostalo ništa drugo nego da se podvijena repa vrati u Beograd. Na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 18:12 za Novi Pazar.

Čitaj još:   SJENICA: TUČA U KLADIONICI MERIDIJAN (video)

U nastavku igre samo su se jednom na tri gola minusa primakli gosti i na tome je i ostalo. Prijednost domaćih rukometaša je u jednom trenutku iznosila čak devet golova. Da bi na kraju, poslije malog opuštanja Obilić došao do izjednačenja u drugom poluvremenu (14:14), ali je ostalo onih šest golova razlike iz prvog dijela u korist Novog Pazara. Lopta je dvadesetak sekundi prije kraja spuštena na parket Pendika, sve je bilo jasno, velika pobjeda rukometaša Novog Pazara, pa je tih preostalih dvadesetak sekundi iskorišćeno da se pozdrave sportski sa svojim protivnicima i pripreme da proslave četvrtu pobjedu u pet prvenstvenih kola i treću u seriji i barem za trenutak se nadju na prvom mjestu ARKUS Super lige Srbije za rukometaše.

Tako su djelovali moćno, uigrano, sigurno rukometaši Novog Pazara da je to plijenilo i prosto smo uživali u utakmici svjesni da je naša plava lokomotiva ta koja odvlači ovu utakmicu na svoju stranu i u pojedinim trenucima egzibicionoj igri plavih, „cepelinu“ Banduke, majstorskom proigravanju saigrača od strane Petra Žujovića, borbenosti Rakića, maestralijama na golu Aleksandra Milenkovića, nekoj sigurnosti koju izaziva igra Dobrivoja Markovića, Aleksi Miloševiću koji je, pogotovu na startu utakmice,postigao važne golove u naporima Novog Pazara da se rezultatski odlepi od Obilića, svježini i smirenosti Anesa Sefovića, borbenosti kapitena Arifovića, odbranjenom sedmercu Rakovića, i moram reći najbolju do sada partiju pivotmena Veljka Davidovića koji se borio kao lav u odbrani i bio izuzetno efikasan sa linije šest metara postigavši šest golova.

Čitaj još:   NOVİ PAZAR: PLATO “HATIDŽA MEHMEDOVIĆ”, POČAST ZA PRAVDU, HRABROST İ BORBU ZA İSTİNU (GALERİJA SLİKA)

Na drugoj strani u Obiliću kružni napadač Jestrović je bio izvanredan i sigurno mu nije bilo lako protiv sjajne igre u odbrani Novopazaraca ali je ipak uspio da postigne 8 golova dok je Aničić pet puta zatresao mrežu Novog Pazara.

Publika je već odavno sastavni dio svakog novopazarskog tima pa i rukometnog koji igra najbolji start u svojoj drugoj superligaškoj sezoni. Samo što je utakmica počela navijači su istakli transparent na kojem je pisalo: Pobjeda je navika, uspjeh je izbor. Vakat je za titulu. Slažem se apsolutno.

http://ibalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši