IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ARSEN DEDIĆ POKUŠAO DA UBIJE SINA!!!

Zbog pokušaja ubistva maloljetnog sina i dovođenja u opasnost prolaznice koja je 30. decembra 2018. svjedočila pucnjavi na jarunskoj tržnici je na Županijskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od 4,5 godine nepravomoćno osuđen 46-godišnji Arsen Dedić.

Zbog pokušaja ubistva osuđen je na tri godine, dok je za dovođenje u opasnost prolaznice osuđen na 10 mjeseci zatvora. Opozvana mu je i kazna zagrebačkog Općinskog suda zbog kršenja uslovne kazne zatvora u trajanju od godine dana, uz rok kušnje od četiri godine, zbog prevare iz decembra 2017.

Sutkinja Maja Štampar Stipić istaknula je u obrazloženju presude da je sudsko vijeće povjerovalo iskazu osuđenikova sina, dodavši da je oštećeni maloljetnik tokom svjedočenja pokazivao strah od oca.

”Vjerujem da vam je drago što niste ubili sina koji je izbjegao smrt samo zato što je pravovremeno pobjegao. Vjerujem da ste ljuti, povrijeđeni i revoltirani onim što vam je napravio, no svoju ljutnju ste morali riješiti na drugi način”, poručila je sutkinja osuđenom koji je nakon izricanja presude vraćen u pritvor.

Čitaj još:   POLICAJAC RANJEN U PUCNJAVI: Počinioci POBJEGLI s lica mjesta!

Doznao da je maloljetni sin bio u vezi s njegovom izvanbračnom suprugom

Prema optužnici, Dedić se posvađao sa sinom 30. decembra 2018., nakon što je doznao da je u vezi s njegovom izvanbračnom suprugom.

Osuđeni je nazvao sina, pozvao ga u automobil te mu je tokom svađe zaprijetio pištoljem kazavši kako će ga ubiti. Sin mu je na vrijeme skrenuo ruku pa je ispaljeni metak probio stražnje staklo auta. Pištolj je tijekom naguravanja još jednom opalio, no sin je savladao oca i natjerao ga da isprazni pištolj.

Sin je zatim pobjegao, dok je otac je ponovno napunio pištolj te ispalio tri hica u blizini prolaznice, što je okarakterizirano kao dovođenje u opasnost prolaznice.

izvor: index.hr

NOVI POTRES U HRVATSKOJ: Raste broj žrtava, evakuiše se bolnica

Snažan zemljotres jačine 6,2 stepena Rihterove skale osjetio se danas Read more

Komentariši