IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPAŠENA NOVOPAZARKA nakon trodnevne drame u Kliničkom centru “Kragujevac”

NOVI PAZAR – Pacijentkinja N.H (28) iz Novog Pazara teško je zaražena sepsom prilikom spontanog pobačaja u privatnoj ginekološkoj ordinaciji u ovom gradu. U nedelju uveče kada je prevezena u KC “Kragujevac” imala je sepsu, ugroženi su joj svi najvitalniji organi i bila je životno ugrožena. O tome u kakvom dramatičnom stanju se nalazila mlada žena govori i podatak da je smrtnost u ovakvim slučajevima i do 90 odsto.

– Posle dijagnostifikovanja primenjena je najagresivnija trostruka terapija antibioticima. Međutim, nije došlo do pobojšanja i onda su ljekari Urgentnog centra odlučili da primjene kontinuiranu antiseptičku dijalizu koja se primjenjuje svuda u svijetu kada je to neophodno- kaže dr Predrag Sazdanović, vd direktor KC “Kragujevac” koji je nadgledao trodnevno dramatično liječenje pacijenkinje iz Novog Pazara. Ova metoda se u Srbiji primjenje još u na IKB u Sremskoj Kamenici, KOB “Dedinje” I Institutu za kardiovaskularnu hirurgiju “Kliničkog centra Srbije”. Nakon primjene ove metode u kome se kroz filtraciju krvne plazme eliminišu toksini nastali sepsom i ubrzava rad vitalnih organa, N.H. je izašla iz stanja opasnog po život. Rizik je smanjen za preko 80 odsto u odnosu na stanje u kome je primljena u KC “Kragujevac”.

Čitaj još:   Presječen lanac šverca droge : Uhapšene tri osobe...

– Iako je nezahvalno davati bilo kakve prognoze svi su izgledi da će pacijentkinja preživjeti posle vrlo teškog stanja u kome se nalazila – kaže dr Sazdanović.

Za sada nije poznato kako se trudnica prilikom spontanog pobačaja zarazila do sepse u privatnoj ginekološkoj ordinaciji u Novom Pazaru, niti šta je uzrok teškog trovanja cijelog organizma.

izvor: Kurir.rs

NOVI PAZAR: Uhapšena djevojka- NASRTALA NA AUTOMOBILE I SJEKLA SE ŽILETOM!

Inspektori Policijske uprave Novi Pazar, uhapsili su S.M. (22) iz tog Read more

Komentariši