KOSOVSKA POLICIJA ZABRANILI ULAZ NA KOSOVO DJEČACIMA KK ”RAS” iz NOVOG PAZARA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pripadnici Kosovske policije su na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka zabranili ulazak na Kosovo dječacima Košarkaškog kluba “Ras” iz Novog Pazara.

Pionirska i kadetska selekcija “Rasa” su trebalo da u Mıtrovici odigraju utakmice protiv svojih vršnjaka iz “Trepče” i “Poletarca”.

U okviru trećeg kola Međuregionalne lige Srbije planiran je bio i meč između domaće “Trepče” iz KK “Novi Pazar” ali, kako je za Kosovo online potvrđeno u ovom klubu, oni nisu ni krenuli na put, jer im je poručeno da im neće biti dozvoljen prolazak na Kosovo.

Dugogodišnji sportski radnik i trener Košarkaškog kluba “Poletarac” iz Sjeverne Mitrovice Saša Trpković rekao je za portal Kosovo online da je neshvatljivo da se djeci zabrani da se bave sportom, nadmeću i druže.

Čitaj još:   Košarkaši BiH, ubjedljivi protiv Bugarske u ZENICI...

Već duže vrijeme problem sa ulaskom na Kosovo imaju brojne sportske ekipe iz Srbije, a najnoviji primjer je zabrana za fudbalere Crvene zvezde iz Beograda koji su svoj meč osmine finala Kupa Srbije trebali da odigraju protiv FK „Trepča“ u Žitkovicu kod Zvečana. Oni su, odlukom Kosovske policije, a po nalogu vlade Kosova, vraćeni sa prelaza Jarinje, iako su preporuku za odigravanje ove utakmice u Žitkovcu dale i FIFA i UEFA.

Izvor: Kosovo online

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši