Općinski sud Bihać: Jednomjesečni pritvor Sanelu Hadžiću, zaplijena 1,5 kg kokaina…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zbog same opasnosti od ponavljanja djela, uznemiravanja javnosti, te opasnosti od mogućnosti bjekstva…

BIHAĆ: BiH, Crna Hronika,Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 27: 10… 22: 25…  Općinski sud Bihać: Jednomjesečni pritvor Sanelu Hadžiću, zaplijena 1,5 kg kokaina…

Općinski sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor Sanelu Hadžiću, koji se dovodi u vezu s trgovinom narkoticima.

Pritvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, uznemiravanja javnosti, te opasnosti od mogućnosti bjekstva. Na teret mu se stavljaju dva krivična djela, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

On je uhapšen u akciji koja je pripremana duže vrijeme, a pronađeno je i zaplijenjeno oko 1,5 kilograma kokaina, čija se ulična vrijednost procjenjuje na blizu 150.000 KM.

Čitaj još:   NEVRIJEME: Sutra slijedi promjena vremena, očekuju se pljuskovi i grmljavina...

Akcija je provedena po nalogu Tužilaštva USK, a službenici Ministarstva unutrašnjih poslova su prilikom pretresa objekta u naselju Lahovo zaplijenili drogu. Oduzet je i automobil marke Porsche.

Hadžić je, inače, na društvenim mrežama objavio skandalozan video kako se drogira, nakon čega je i uhapšen.

Danas je osumnjičeni predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva sa izvještajem o počinjenju krivičnog djela, a zatim se očekuje prijedlog za određivanje pritvora o kojem će odlučiti Kantonalni sud.

Sanel Hadžić inače živi u Švedskoj, ali često dolazi u Unsko-sanski kanton gdje prema lokalnim izvještajima posjeduje nekretnine i automobile. U jučerašnjoj akciji je privremeno oduzet i njegov Porsche…

Izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *