IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SENZACIJA: Emir Preldžić, reprezentativac Turske se poslije 15 godina vratio u BiH, potpisao za … (foto)

SENZACIONALAN KOŠARKAŠKI TRANSFER: Emir Preldžić potpisao za Orlovik iz Žepča…

ISTANBUL: Regija, Sport, košarka, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 29: 10… 15: 55…  SENZACIJA: Emir Preldžić, reprezentativac Turske se poslije 15 godina vratio u BiH, potpisao za …

Dugo godina kapetan velikog giganta sa Bosfora, Fenerbahčea i reprezentativac Turske Emir Preldžić se poslije 15 godina vratio u BiH i potpisao za Orlovik iz Žepča…

Nevjerovatan košarkaški transfer na Balkaanu. Reprezentativac Turske Emir Preldžić se poslije 15 godina vratio u BiH u rodni grad i potpisao za Orlovik iz Žepča.

Pomenuti košarkaški klub KK Orlovik je na svojoj „fejsbuk”stranici objavio informaciju za koju su mnogi mislili da je u pitanju samo šala, ali se ispostavilo da su i te kako ozbiljni u Orloviku.

Emir Preldžića će biti u konkureciji za utakmicu prvog kola protiv KK Banovići.

Emir Preldžić ima malo više nego 32-godine i košarkaš koji je ponikao u zeničkom Čeliku, a kasnije je igrao za Triglav i Geoplin Slovan.

Čitaj još:   CETINJE- MITROPOLIT MIHAILO POZIVA CRNOGORCE NA ZDRAV RAZUM: "Negirati genocid u Srebrenici je zločin sam po sebi, POTOČARI OPOMINJU DA JE ZLO MEĐU NAMA..." (foto i video)

Na ljeto 2007. godine potpisao je na insistiranje i ličnu želju velikog Bogdana Boše Tanjevića, jer je po vlastitom priznanju konačno našao nalednika i kopiju Mirze Delibašića i našao mu mjesto u Fenerbahče u kojem je bio kapetaan tima i igrao čak osam sezonai osvojio gotovo sve što je mogao.

Poslije Fenerbahčea igrao je u Darušafaki, Galatasaraju i Basašehiru iz kojeg je stigao u Orlovik.

Mada mnogi koji prate nastupe mnogiš igrača sa prostora ex.yu da je to za velikog kapetana kakav je Emir Preldžić samo prelazno rešenje i da će karijeru nastaviti u nekoj daleko jačoj basketbol ligi u Evropi...

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši