IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Na Ahiret, preselila predsjednica Skupštine Ifeta Radončić…

Ifeta Radončić je bila i višedecenijska podrška Bošnjačkom nacionalnom vijeću…

NOVI PAZAR: Sandžak, Putovanja, vijesti, petak, 01: 11… 09: 52…  NOVI PAZAR: Na Ahiret, preselila predsjednica Skupštine Ifeta Radončić…

EL MERHUM: Veliki gubitak za Novi Pazar i Sandžak…

Predsjednica Skupštine Grada Novog Pazara i jedna od vodećih ličnosti političkog i društvenog života Ifeta Radončić je preselila u Novom Pazaru nakon duge i teške bolesti, javlja naš dopisnikm iz Sandžaaka…

Ifeta Radončić je bila i višedecenijska podrška Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Uz brojne funkcije koje je obavljala od 1982. godine u opštinskoj Upravi, ostala je upamćena i kao učesnik u realizaciji brojnih projekata kao što su Agencija za ekonomski razvoj Sandžaka (SEDA), Turistička organizacija u Novom Pazaru, Novopazarski sajam tekstila, Carinska ispostava u Novom Pazaru i druge.

Ifeta je bila veliki borac za prava Bošnjaka u ovoj zemlji. Majka je dvoje djece, sina Orhana i kćerke Alme. Diplomirani je ekonomista, rođena 1955. godine u Sjenici.

Časno i pošteno je obavljala sve svoje funkcije za života.

Čitaj još:   VELIČANJE UBICE I NJEGOVOG ZLOČINA: U Beogradu se prodaju majice sa likom Koste Kecmanovića... (foto, video)

Bila je Predsjednica lokalnog parlamenta, Profesor Ekonomske grupe predmeta u srednjim školama, šef Odsjeka za Društveno planiranje, Načelnik Odjeljenja za privredu, finansije i razvoj, Načelnik Uprave za naplatu javnih prihoda, Inspektor terenske kontrole, pomoćnik Direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, Narodni poslanik, Inspektor naplate u Gradskoj upravi.

Bila je i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije.

Od aprila mjeseca 2017. godine do danas bila je predsjednica Skupštine Grada Novog Pazara.

Izvor: iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši