IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zanaatının ustası, Taşlıcalı berber ve kuaför Alen Demirovic… (foto)

Alen salonunda hem kadın hem erkek saçı kesmenin yanında sakal stilistliği de yapmakta. Salonu klasik bir güzellik salonundan ziyade Demirovic ailesinin geleneğinin devam ettirildiği hem sosyalleşme hem de güzelleşme merkezi olarak çalışmakta…

SARAJEVO: Region, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 07: 11… 19: 55…   Zanaatının ustası, Taşlıcalı berber ve kuaför Alen Demirovic… (foto)

Taşlıcalılar, usta oldukları zanaatları asla yabancılara öğretmezlerdi. Taşlıcalılar memleketlerinden ayrıldıklarında bile zanaatlarını her zaman devam ettirmiş ve mesleklerinin en iyileri olarak kalmışlardır. Günümüzde ise Taşlıcalılar Ayvalık’tan Belgrad’a, Sefaköy’den Saraybosna’ya Edirne’den Podgoritsa’ya kadar dağılmış ve zanaatlarının yanında misafirperverlikleri  ve insanlıklarıyla tanınmıştır.

Alen Demirovic Saraybosna’da işlettiği salonlarında çalışmanın yanı sıra sürekli İstanbul’u da ziyaret eden bir zanaatkar. iBalkan.net ekibi Saraybosna’da Türkiye’de de hünerlerini sergileyen başarılı kuaförün misafirleri oldu.

Berberlik mesleğini işten çıkarıp bir özel bir deneyime dönüştürmeyi başaran Alen, Taşlıca’da doğup büyümüş ve aile geleneklerini devam ettirmekte. Zanaatkarlıkları ile meşhur olan ayrıca Taşlıca’nın önde gelenlerinden olan aile büyükleri Nasuf ve Çelka’ya tanımayan Taşlıcalı yoktur…

Ailesinden aldığı bu kuaförlük eğitimini Saraybosna Kuaförlük ve Berberlik akademisinden mezun olarak taçlandırmış ve 10 yıla aşkın süredir mesleğini icra etmektedir.

Yeteneğinin yanında çok da çalışan Alen günümüzde pek çok tanınmış simanın kuaförlüğünü yaparken müşteri kitlesini genel olarak ünlü şarkıcılar başarılı futbolcular önde gelen politikacılar ve sahneleri donatan modeller oluşturmaktadır.

Čitaj još:   TATINA LJUBIMICA NE POŠTUJE MJERE: Inspekcija upala u restoran vlasništvo KĆERKE MILORADA DODIKA... (foto)

Saraybosna’nın en önemli alışveriş merkezlerinden Robot AVM’de kendisi ile otururken bizlere daha ilk okulda dedesinin yanında çırak olarak çalıştığını ve ona yardım ettiğini anlatmakta.

Çırak olarak bu işi yapmaya başladığım ilk gün, bu mesleği hayatımın sonuna kadar yapmak istediğimi anladım ve ailemin desteği ile bugünlere kadar gelmeyi başardım. Taşlıca artık bana küçük gelmeye başladığını fark ettiğimde önce Saraybosna’daki kuaför ve berberlik akademisini ardından da Karadağ’da bulunan kuaförlük ve berberlik okulunu bitirdim. İkinci akademiyi bitirdikten sonra 2010 yılında Saraybosna’da ilk kuaför ve berber salonumu açtım.

Alen, Bosna Hersek adına pek çok uluslararası turnuvaya katılıp Avrupa birincilikleri başta olmak üzere pek çok önemli ödülü kazandı. Salonlarında sergilediği bu ödülleri de ziyaretçilerine hoş sohbetler eşliğinde tanıtmakta.

Mesleğimin en keyifli dakikalarını ise İstanbul’un o güzel atmosferinde oradaki, Vişça, Bajiç, Miloşeviç, Hacıahmetovic gibi tanınmış sporcuları ve onların takım arkadaşlarını traş ederken yaşıyorum...

iBalkan.net olarak bizlere bu özel deneyimi yaşattığı için başta Alen Demirovice ardından da hiçbir şeyimizi eksik etmeyen ekibine teşekkürü borç bilir, yeni trendleri takip eden ve modern bir kuaför/berber deneyimi yaşamak isteyen okurlarımıza Alen’in salonlarını ziyaret etmeyi tavsiye ederiz.

Čitaj još:   KO UPRAVLJA DRŽAVOM: MILOJKO Spajić u Davosu, ANDRIJA Mandić vijori srpsku zastavu, a ministar sporta ponižava učinak rukometaša Crne Gore... (foto, video)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši