OVO JE NOVI PAZAR- GRAD DOBRİH DOMAĆINA…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

-Grad u kojem sam se prvi put zaljubio. Grad u kojem sam prvi poljubac dobio. Ona je bila u poseti svojim rođacima, a ja roker iz provincije, iz Zubinog Potoka, došao učiti gimnaziju.

-Bio je to početak osamdesetih. Ljilja je bila prelepa. I danas je takva. Ja i danas dobijam poljupce, no u drugoj državi i drugom gradu. Beč jeste lep, al moj Novi Pazar je lepši, tu su moje uspomene.

-Ulicu Stane Baćanin nikada zaboraviti neću. Porodicu Erović, porodicu Dumić, Pazarsku Radio Stanicu i slušanje programa pokraj prozora, prvi video klub u gradu Jvc. Igre jurke i žmurke oko kuće Kalendera, ne, nikada zaboraviti neću.

-Iz mog Pazara sam otišao sa početkom ratnih godina i dolaska na scenu ljudi koji nisu bili dobri, bili su zli. Hteli su u ime mog i njihovog naroda posvaditi mene i mog druga Hasana, Emira, Senada, devojku Ljilju sa drugaricom Eminom, Sanelom, Amrom. Mi to nismo dozvolili. I danas, nakon 28 godina, mi smo sa njima prijatelji.

Čitaj još:   BAKIR, OHLADIO DODIKA: "Ništa u Bosni i Hercegovini NIJE SRPSKO, osim..."

-Novi Pazar može mrzeti samo onaj ko nikada u njemu nije proveo 24 sata. Onaj ko nema prijatelja u ovoj lepoj čaršiji. Novi Pazar može mrzeti onaj ko nikada nije Bozić proveo u ovom gradu, onaj ko nikada nije dočekao Bajram i Ramazan. Novi Pazar može mrzeti onaj ko nikada nije probao mantije i ćevape, najbolje na svetu.

-Novi Pazar je grad dobrih domaćina. Domaćina Srba i Bosnjaka. Oni žive zajedno vekovima. Svedok mojoj tvrdnji je i ova fotografija. Dve kulture, vere, nacije, dva istorijska spomenika, crkva Sv. Nikole i Bukreška dzamija.

U ovom gradu dva naroda dele i dobro i zlo, zajedno, danima, mesecima, godinama, vekovima, a na žalost Kurira, Informera, Telegrafa, Blica, raznih šovinista i na žalost mnogih u danasnjoj vlasti i vladajućoj partiji.

Ne, nećete mi promeniti mišljenje, ne, nikada!!!

Čitaj još:   GROBARI KOŠARKE NA DJELU

Piše: Ante Drobnjak -preuzeto sa facebook

http://ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *