IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEŠELJEVI I NJEGOVI RADIKALI: Ispred suda, pružali podršku, optuženima za pokolj u Srebrenici…

Predstavnici Srpske radikalne stranke ratnog zločinca Vojislava Šešelja okupili su se ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu kako bi pružili podršku osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske koji su optuženi za ratni zločin protiv civila u mjestu Kravice kod Srebrenice, 1995. godine.

Kako je Beti rekla poslanica SRS Aleksandra Belačić, optuženi pripadnici Specijalne brigade MUP-a RS “ne samo da su potpuno nevini, već i sami navodi iz optužnice ne odgovaraju činjeničnom stanju”.

“U optužnici se navodi da je streljano 1.313 civila iako je zaista streljano njih 317. Okolnosti pod kojima se streljanje dogodilo su veoma specifične i sve se odigralo nakon što je jedan od zarobljenika oteo pištolj pripadniku policije RS i ubio ga”, kazala je Aleksandra Belačić. Ona je dodala da predstavnici SRS redovno prisustvuju suđenju pripadnicima Specijalne brigade MUP-a RS “kako bi podigli svijest javnosti o tom predmetu”.

“Žao nam je što je ovaj proces uopšte pokrenut. Činjenica da se ovim ljudima sudi posle toliko godina i bez dovoljno dokaza predstavlja dokaz da je naše tužilaštvo pokleklo pod pritiskom tužilaštva Haškog tribunala”, ocijenila je poslanica radikala i “izrazila nadu da će sudsko vijeće zaključivati na osnovu raspoloživih pravnih činjenica i da će u skladu s tim, doneti oslobadjajuću presudu”, prenosi Beta.

Čitaj još:   EMIR, PODRŽAO MEKTIĆA: “Pozivam građane na proteste, protiv tebe TEGELTIJA i bande u tužilaštvu, DOSTA JE BILO...”

Tužilaštvo za ratne zločine optužilo je osmoricu nekadašnjih pripadnika Centra za obuku Jahorina Specijalne brigade policije MUP Republike Srpske za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Prema navodima optužnice, zločin je počinjen prema “civilnom stanovništvu i licima koja ne uzimaju direktno učešće u neprijateljstvima, muškarcima bosanskim Muslimanima” i to 14. jula 1995. godine unutar, ispred i u neposrednoj okolini hangara zemljoradničke zadruge u selu Kravica, opština Bratunac. Takođe, u optužnici se kaže da je ubijeno najmanje 1.313 civila čiji je identitet do sada utvrđen, a da su njihovi posmrtni ostaci ekshumirani na više lokacija u Bosni i Hercegovni.

Optuženi, koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

izvor: SB 

ŠEŠELJ ZAPRIJETIO Đukanoviću i Markoviću: VODAT ĆU VAS VEZANE KROZ PODGORICU!

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj i dalje nastavlja s govorom mržnje na Read more

ŠEŠELJ ZAPRIJETIO VRHU CRNE GORE: ”CETINJE će jedne noći u ČETNIČKE ruke doći”…

Usvajanje kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori izazvalo Read more

Komentariši