OVO JE MAHIR KOJI JE UHAPŠEN ZBOG POKUŠAJA UBISTVA MELISE NA BAŠČARŠIJI

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mahir Kuldija, osumnjičena za krivično djelo iz člana 166. u vezi sa članom 28. KZ FBIH (ubistvo u pokušaju) koje je izvršeno jučer na Baščaršiji, na području općine Stari Grad, na štetu M.M., u 19.20 sati predata je u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Melise Mešić (42), kako saznajemo, priveden je te se nalazi u policijskim prostorijama, potvrđeno nam je iz MUP-a KS. Uhapšen je Mahir Kuldija (42), koji je na kriminalističkoj obradi.

Mešić je zaposlena kao sekretarica u firmi “Grateks”, a ranjena je s dva hica jučer oko osam ujutro u srcu Baščaršije, kad je krenula na posao. Ranjena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život. Ovo krivično djelo okvalificirano je kao pokušaj ubistva.

Čitaj još:   TRAGEDIJA, ZAPALILA SE PODMORNICA, MNOGO STRADALIH: Posada jedva spriječila veću katastrofu... (video)

  – Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policajaca iz Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, identificiran je osumnjičeni koji se dovodi u vezu s izvršenjem ubistva u pokušaju te je potom lociran i uhapšen jutros u 2:15 sati na području općine Stari Grad – kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

Iz policije navode da još ne znaju motiv za zločin, ali da će se to iskristalizirati tokom daljnje istrage.

izvor: SB

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši