GOTOTVA DRAMATIČNA NOĆ U SARAJEVU: Šta je sve vatra PROGUTALA U BBI… (foto i video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VEČERAS JE Požar koji je izbio u kafiću Cordoba u tržnom centru BBI u Sarajevu ugašen nešto iza 20:30 sati, potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 22: 11…22: 25…  GOTOTVA DRAMATIČNA NOĆ U SARAJEVU: Šta je sve vatra PROGUTALA U BBI… (foto i video)

NEMA POVRIJEĐENIH, A Ugašen je požar u tržnom centru BBI u Sarajevu, uzrok neispravna plinska boca…

Ugašen je požar koji je večeras nešto poslije 19 sati izbio u ugostiteljskom objektu Cordoba u sklopu tržnog centra BBI. Kako javljaju sa mjesta događaja, jedno vatrogasno vozilo je još uvijek tu, kafić je ograđen žutom trakom i niko ne smije prići. Gotovo da nikoga više nema u tržnom centru osim policije koja osigurava mjesto. Radnici koji su bili u objektima morali su svi izaći vani.

Izgorjela je bašta kafića Cordoba koji je nalazi na prizemlju ovog shopping centra, ali i dio prvog sprata.

Čitaj još:   VEDRANA RUDAN O KOLINDI: Hoće li se svući, gola i vruća, bajkerima pokazati SISE, drugo ne bi mogla, da im da (foto/video)

Žena koja se nalazila u BBI centru kada je izbio požar ispričala je kako se sve odigralo.

-Bila sam na četvrtom spratu i u jednom momentu cijeli prostor se zadimio. Mnogi su u panici krenuli prema liftu, ja sam im rekla da idu pješice, da trče, da što prije dođu do izlaza što sam i sama činila. Naravno, bilo me strah. Uspjela sam doći do izlaza, a evo još uvijek se osjeti dim od požara, i ovdje na platou – kazala je.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo potvrdili su nam da je požar uspješno ugašen.

“Tri vozila s našim ekipama izašla su na teren nakon dojave o požaru. Na mjestu događaja zatekli smo ljetnu baštu u plamenu. Kroz nekoliko minuta uspjeli smo lokalizirati i ugasiti požar”, kazali su nam sarajevski vatrogasci.

Kolika materijalna šteta je pričinjena u caffe baru Cordoba, još nije poznato, ali prema našim saznanjima, u velikoj mjeri su zahvaćeni i gornji spratovi, kao i vanjska fasada BBI centra.

Čitaj još:   NEMANJA EMIR KUSTURICA: O, Dragičeviću i protestima u Banjaluci...

Policija će na mjestu događaja obaviti uviđaj, zajedno sa inspektorom zaštite koji će utvrditi kako je došlo do eksplozije plinske boce te kolika je šteta nastala.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši