Pirati KIDNAPOVALI sedam osoba, među njima ima i više SRBA…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pirati oteli sedam stranih državljana među kojima ima i Srba…

ZARIFO( Ekvatorijalna Gvineja): Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 22: 11…22: 25… Pirati KIDNAPOVALI sedam osoba, među njima ima i više SRBA…

Ekvatorijalna Gvineja saopštila je da su pirati u Gvinejskom zalivu oteli sedam stranih državljana među kojima ima i Srba.

U saopštenju vlasti te zemlje se navodi da su pirati napali brod kompanije Ekson Mobajl u blizini naftnog nalazišta Zafiro.

Kako prenose mediji, njih su pirati oteli u srijedu dok su bili na brodu Varden američke kompanije “Ekson Mobajl”. Pored Srba, kidnapovani su i mornari iz Južne Afrike, Filipina i Kameruna.

Na brodu je bilo 15 članova posade, sedmero je kidnapovano, dok je osmero uspjelo da se sakrije, prenose mediji.

Čitaj još:   SRBIJA NA NOGAMA, OTKRIVENA NAJVEĆA MISTERIJA - IME UBICE PJEVAČICE „GRANDA“IZ NOVOG PAZARA: Iza svega stoji njena svekrva...

Brod je napustio naftno polje Zafiro, 12 nautičkih milja od obale, i krenuo je prema Lubi, lučkom gradu na južnom otoku Bioko, kada je napadnut.

Za sada nema detalja o otmičarima i njihovim motivima.

Ekvatorijalna Gvineja nalazi se na južnom obodu Gvinejskog zaliva, jednog od sveijtskih žarišta za pomorsko piratstvo. Za prvih devet mjeseci ove godine, u ovom regionu zabielježeno je čak 82 odsto otmica posada na svijetu, saopštio je Međunarodni pomorski biro.

Napadi su se udvostručili 2018. u odnosu na prethodnu godinu. Pirati u Gvinejskom zalivu ponekad preusmjeravaju brodove po nekoliko dana, dovoljno dugo da opljačkaju teret i zahtjevaju otkupninu prije nego što oslobode posadu…

izvor agencije

Čitaj još:   POLA KG ZLATA, VRIJEDNOG 15.500 EURA ZAPLIJENJENO NA GRANICI: Policija pretresla mercedes koji je išao iz Turske, OSTALU SU, U ŠOKU (foto)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *