BAKIR, OHLADIO DODIKA: “Ništa u Bosni i Hercegovini NIJE SRPSKO, osim…”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

DANAS JE Lider SDA rekao komentarišući jučerašnju izjavu člana državnog Predsjedništva Milorada Dodika koji je rekao ”da Bošnjaci moraju da znaju da BiH nije njihova, a RS je isključivo naša”…

SARAJEVO: BiH, ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25: 11, 11: 55…BAKIR, OHLADIO DODIKA: “Ništa u Bosni i Hercegovini NIJE SRPSKO, osim…”

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije, kazao je danas za N1 da je ”svaki pedalj Bosne i Hercegovine zajednički” i da ”ništa nije srpsko osim naziva Republika Srpska”.

Lider SDA rekao je to komentarišući jučerašnju izjavu člana državnog Predsjedništva Milorada Dodika koji je rekao ”da Bošnjaci moraju da znaju da BiH nije njihova, a RS je isključivo naša”.

Čitaj još:   BAKIR Izetbegović o Vučiću: STALNO, Govori da je za mir, a naoružava se...

Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa u Bosni i Hercegovini nije srpsko osim naziva Republika Srpska, a ne znam hoće li i to ostati ako gospodin Dodik nastavi s ovakvim izjavama. Čestitam ovaj veliki dan, rođendan Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina ide u pravom smjeru, ove sedmice smo napravili jedan bitan korak, ova zemlja je svakim danom sve jača. Postoji hiljadu godina i postojaće još hiljadu – uvjeren sam”, rekao je Izetbegović danas.

Potom je komentarisao dogovor o Programu reformi BiH.

Ne bih htio nikoga da sabijam u ugao, mi smo pozvani u decembru prošle godine da podnesemo prvi ANP i na bazi njega je urađen ovaj materijal. TIm dokumentom je deblokiran NATO put BiH koji je dugo bio u zastoju, deblokirana implementacija reforme odbrane, deblokiran proces rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, formiranja nove strukture vlasti. To je jedan dobar dokument. Zahvaljujem se gospodinu Dodiku što je uradio takvu stvar’‘, naglasio je on.

Čitaj još:   BAKIR IZETBEGOVIĆ "Srbija i Hrvatska se hvale avionima, a meni kažu spremam se za rat"...

Podsjećamo, Dodik je u razgovoru za Russia Today rekao da Srbi ne vide Bosnu i Hercegovinu kao svoju državu, što je osnovni problem, te da “Republika Srpska ostaje posvećena svojoj autonomiji i da želi da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom”...

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *