IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEDOPUSTIVO POSTUPANJE BEOGRADA: Komšić, o hapšenju bh. državljana u Srbiji…

ŽELJKO KOMŠIĆ, Čim se vratim iz SAD-a pokrenut ću urgencije…

VAŠIGTON: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25: 11, 19: 55… NEDOPUSTIVO POSTUPANJE BEOGRADA: Komšić, o hapšenju bh. državljana u Srbiji…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić oglasio se povodom hapšenja državljanina BiH Osmana Osmanovića u Srbiji, poručivši da istočni susjed BiH ne može hapsiti samo na osnovu krivične prijave.

Postavlja se pitanje na osnovu čega su policijski organi Republike Srbije postupili hapseći Osmanovića, jer krivična prijava ne može biti osnov za hapšenje ili privođenje u bilo kojem pravosudnom sistemu u svijetu, navodi se u saopćenju Komšića.

Nemamo, navodi se, nijednu informaciju da je protiv navedne osobe podignuta ili potvrđena optužnica, niti da je za istim raspisana međunarodna potjernica.

“Smatram da je u pitanju samovoljno postupanje represivnih organa Republike Srbije. Odmah po povratku iz radne posjete SAD-u prema nadležnim institucijama Republike Srbije pokrenut ću potrebne urgencije u cilju razrješavanja ovakvih i svih sličnih postupanja prema našim državljanima. Tim prije, jer se hapse i privode naši državljani bez podignutih optižnica i objavljenih dokaza, a štite se bjegunci od bosanskohercegovačkog pravosuđa poput Novaka Đukića, protiv kojeg postoje i presude”, stoji u saopćenju.

Dodaje se da je ovakava asimetrija u postupanju prema optuženim i osumnjičenim još jedan prilog činjenici o pokušaju izjednačavanja zločinaca i žrtava.

Čitaj još:   ČAJ, PRAVI LIJEK ZA VIŠAK Kilograma i smanjenje nervoze: Samo vam trebaju orasi i voda! (recept)

“Mislim da ovakva postupanja moramo raspraviti i preduprijediti u cilju jačanja regionalne stabilnosti”, saopćeno je iz Komšićevog kabineta…

Izvor agencija

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši