NOVI PAZAR: Cijeli grad se sa suzama oprostio od dječaka koji je sve zvao u kolo, kao da igra zadnji put… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dječaku je srce prestalo da kuca u 15. godini, pohađao je prvo tromesječje u Ekonomskoj školi…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 26: 11, 06: 55…  NOVI PAZAR: Cijeli grad se sa suzama oprostio od dječaka koji je sve zvao u kolo da igra zadnji put… (foto)

Novi Pazar u suzama se oprostio od Lazara Mijailovića (15) u javnost su isplivali detalji tragedije. Prema izjavama očevidaca, dječaku su prijatelji pokušali da ukažu pomoć, ali bezuspješno. Reanimaciju su kasnije pokušali članovi ekipe Hitne pomoći, takođe, bez uspjeha.

Zbog Lazareve prerane smrti, tokom proslave punoljetstva druga, zaplakali su mnogi u Pazaru i njegovoj Ekonomskoj školi, koju je pohađao tek prvo tromesečje. Niko još ne može da povjeruje da Laza više neće nastupati i predvoditi narodna kola koja je godinama uspješno igrao.

– Igrao je u subotu uveče na rođendanu na kojem je bio gost. Dozivao je nas, ostale drugare, da ustanemo i zaigramo kolo, kao da je predosjećao da će mu to biti poslednje. Veselili smo se i pjevali, poručivali pjesme… Svi smo bili nasmijani – priča Lazarev drug koji je bio u restoranu u kojem je održana rođendanska proslava.

Petnaestogodišnjak se iznenada srušio i zatvorio svoje oči. Više ih nije ni otvorio. Svi pokušaji njegovih prijatelja i ljekara da ga povrate bili su bezuspješni. Lazarevo srce je stalo, ali će on narodna kola igrati na nebu.

Čitaj još:   U Kraljevu uhapšen PAZARAC zbog teške krađe...

Drugovi su spontano izlazili iz kola, a za njima je pošao i Lazar koji je sjeo i sebi natočio čašu vode.

– Popio je hladnu vodu, jer nije pio alkohol, i nastavili smo da se veselimo za stolom. On je rekao da mu je teško, da se ne osjeća dobro i krenuo je do toaleta. Nas nekoliko je pošlo za njim – kaže Lazarev drugar...

– Igrao je u subotu uveče na rođendanu na kojem je bio gost. Dozivao je nas, ostale drugare, da ustanemo i da zaigramo kolo, kao da je predosjećao da će mu to biti poslednje – kaže Lazarev drug.

– Dragi Rasovci, desila nam se velika tragedija. Iznenada nas je napustio naš dragi Lazo, dobar igrač i još bolji drug.

Ova objava, koja se u nedelju pojavila na socijalnim mrežama, izazvala je tugu i nevjericu kod svih članova Kulturno-umjetničkog društva “Ras” iz Novog Pazar.

– Tvoje mesto u našem velikom kolu niko ne može da zauzme – napisao je KUD “Ras” ispod Lazareve slike.

Lazara žali cijeli grad, a Ekonomska škola u ponedeljak nije održala nastavu i proglasila je dan žalosti. Od svog učenika oprostili su se svi profesori ove škole.

Čitaj još:   DETALJI o krvavoj tuči u NOVOM PAZARU, Ko je potegao nož ...

– Anđeo, ljepotan vedrog duha, eto, to je bio Laza. U nekoliko reči sam vam sve rekla – kazala je jedna od profesorki Ekonomske škole.

– U ponedeljak uveče trebalo je da gledamo njegov nastup na tradicionalnom festivalu u Novom Pazaru. Skoro cijelo odeljenje je trebalo da ide da ga gleda pošto smo ga svi voljeli. Uživali smo u njegovom društvu. Umjesto toga, cijelo odeljenje mu je išlo na sahranu – kaže Lazarev drug iz odeljenja.

Svi u KUD “Ras” i Ekonomskoj školi imaju lijepo mišljenje o Lazaru Mijailoviću. Saglasni su u ocjeni da Nebojša i Mila imaju razloga da budu ponosni što su imali tako zlatnog sina.

Rođaci Lazara Mijailovića kažu da još ne mogu da poveruju šta se dogodilo. Neki od njih su jedva smogli snage da odu kod Mile i Nebojše i da im izjave saučešće.

– Šta da im kažem? Teško njima. Koju riječ da im kažem? Možete zamisliti kako je roditeljima koji ovo dožive, koji djeci vide kraj. Nadam se da će, ipak, Mila i Nebojša smoći snage da krenu dalje jer imaju još jedno djete kojem su potrebni – kaže rođak.

Izvor ibalkan.net / Telegraf.rs/ Alo

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *