IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAČ: Stigao teretni avion sa spasilačkim timom i vozilima iz Turske…

U Tiranu je stigao transportni avion kojim je Turska poslala pomoć za spasilačke aktivnosti u zemljotresom pogođenim regijama Albanije…

TIRANA- DRAČ: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 27: 11, 07: 15…  DRAČ: Stigao teretni avion sa spasilačkim timom i vozilima iz Turske…

ISTOG DANA KADA SE DESIO RAZORNI ZELJOTRES U Tiranu je stigao transportni avion kojim je Turska poslala pomoć za spasilačke aktivnosti u zemljotresom pogođenim regijama Albanije, javlja dopisnik regionalnog portala iBalkan.net…

Uprava za vanredne situacije u Turskoj (AFAD) poslala je teretni avion turske vojske (A400M) sa tri spasilačka vozila i 27 članova spasilačke delegacije koji dolaze iz AFAD-a, Crvenog polumjeseca i medicinskih timova UMKE.

Po iskrcavanju, spasilačke ekipe iz Turske su krenule ka Draču koji je najteže pogođen potresom.

Turski crveni polumjesec danas je također poslao prvi konvoj pomoći Albaniji, a Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) već je dopremila prvu inozemnu pomoć ugroženom stanovništvu Albanije.

Čitaj još:   VELIKA Promjena vremena zahvatila region: Upozorenje, očekuju se 'debeli' minusi, temparatura pada na minus - 13 stepeni C... (foto)

Zemljotres jačine 6,3 stepena pogodio je jutros Albaniju i osjetio se širom Balkana, a praćen je sa više od stotinu blažih podrhtavanja tla.

Zemljotres u Albaniji srušio je najmanje tri stambene zgrade dok su građani spavali, a spasilačke ekipe su na terenu i rade na spašavanju osoba, za koje se vjeruje da se nalaze ispod ruševina.

Od posljedica potresa u Albaniji poginulo je više od 20, a povrijeđeno je više od 600 osoba.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši