U džamijama CRNE GORE će se nakon džume- namaza prikupljati pomoći za stradale u Albaniji…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić poslao je dopis svim medžlisima u kome traži da organizuju sergije za prikupljanje pomoći. On je pozvao vjernike da pomognu narodu Albanije…

PODGORICA: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 27: 11, 19: 35…U džamijama CRNE GORE će se nakon džume- namaza prikupljati pomoći za stradale u Albaniji…

Islamska zajednica u Crnoj Gori će u petak 29. novembra u svim džamijama organizovati prikupljanje novčanih priloga za stradale u zemljotresu u Albaniji, javljla Anadolu Agency (AA).

DANAS JE SAM Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić poslao je dopis svim medžlisima u kome traži da organizuju sergije za prikupljanje pomoći. On je pozvao vjernike da pomognu narodu Albanije.

Čitaj još:   FINALE "ZVEZDA GRANDA": Sanel uspio Bosanca da digne na noge, mentor mu se pridružio na sceni i zasvirao (video)

“Mešihat Islamske zajednice Crne Gore poziva vjernike da dobrovoljnim prilogom nakon džume-namaza pokažu solidarnost za narodom Albanije u saniranju posljedica zemljotresa“, ističe se u Fejzićevom pismu.

Reis Rifat ef. Fejzić je kazao i da Islamska zajednica u Crnoj Gori duboko saosjeća sa građanima Albanije koje je pogodila serija razornih zemljotresa. Poručio je i da muslimani Crne Gore, kako je kazao, dijele bol sa bratskim i prijateljskim narodom Albanije.

“Zajedno smo u dovama Svevišnjem za rahmet i milost dušama žrtava, za brz oporavak povrijeđenih i pomoć u sanaciji nastale štete. Neka nas Allah dž.š. sve zajedno sačuva od težih posljedica i sličnih iskušenja“, naveo je Fejzić...

Izvor: Agencije AA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *