IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić sa suprugama u Mekki obavljaju umru…

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović boravi u posjeti Saudijskoj Arabiji.

MEKKA: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 28: 11, 17: 05… Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić sa suprugama u Mekki obavljaju umru…

DANAS JE Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović boravi u posjeti Saudijskoj Arabiji.

Pomenutu je posjetu, sudeći prema nama dostupnim fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, Izetbegović iskoristio za obavljanje umre u Mekki.

Sa Bakirom Izetbegovićem je u društvu njegova supruga, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović, te potpredsjednik SDA i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, prenose regionalni printani mediji iz Mekke…

Čitaj još:   JELENA Marković: Oduzete ulove iz Nacionalnog parka Skadarsko jezero, dajte Crkvi Srbije, kao što Vlada ne žali... (foto)

Umra je dobrovoljna i preporučena islamska praksa koja ima veliki broj vjerskih elemenata kao i kod obavljanja hadža. Ona ima za cilj posjetu K'abi radi obavljanja određenih obreda: zagrtanje Ihrama, Tavaf, S'aj između Safe i Merve te brijanje glave ili skraćivanje kose.

Na objavljenim fotografijama vidi se kako Izetbegović i Zvizdić nose ihrame, dok Sebija nosi hidžab. 

Po povratku iz Mekke ovu dvojicu političara očekuje formiranje vlasti na državnom nivou…

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši