Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić sa suprugama u Mekki obavljaju umru…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović boravi u posjeti Saudijskoj Arabiji.

MEKKA: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 28: 11, 17: 05… Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić sa suprugama u Mekki obavljaju umru…

DANAS JE Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović boravi u posjeti Saudijskoj Arabiji.

Pomenutu je posjetu, sudeći prema nama dostupnim fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, Izetbegović iskoristio za obavljanje umre u Mekki.

Sa Bakirom Izetbegovićem je u društvu njegova supruga, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović, te potpredsjednik SDA i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, prenose regionalni printani mediji iz Mekke…

Čitaj još:   ARLAUČE DODIK NA RTS-u: "Jednom stranci su me prevarili, sada pokušavaju i Vučića..."

Umra je dobrovoljna i preporučena islamska praksa koja ima veliki broj vjerskih elemenata kao i kod obavljanja hadža. Ona ima za cilj posjetu K'abi radi obavljanja određenih obreda: zagrtanje Ihrama, Tavaf, S'aj između Safe i Merve te brijanje glave ili skraćivanje kose.

Na objavljenim fotografijama vidi se kako Izetbegović i Zvizdić nose ihrame, dok Sebija nosi hidžab. 

Po povratku iz Mekke ovu dvojicu političara očekuje formiranje vlasti na državnom nivou…

Izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši