IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK U HOLANDIJI: Navijači “Partizana” napravili skandal, ispred haškog zatvora VELIČALI RATNOG ZLOČINCA…

Glavna tema u holandskim medijima su navijači Partizan koji su sve šokirali svojim potezom, pred utakmicu koja se igrala u Haagu odlučili da odu ispred poznatog haškog zatvora…

HAG: Svijet, Crna Hronika, Sport, fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 29: 11, 05: 35… ŠOK U HOLANDIJI: Navijači “Partizana” napravili skandal, ispred haškog zatvora VELIČALI RATNOG ZLOČINCA…

Grobari koji su sve šokirali svojim potezom. Oni su pred današnju utakmicu koja se igrala u Haagu odlučili da odu ispred poznatog haškog zatvora.

U ovom zatvoru nalazi se i ratni zločinac Ratko Mladić, te su Grobari odlučili da zbog njega dođu do zatvora u Scheveningenu kako bi mu pružili podršku skandiranjem njegovog imena.

Navijači Partizana su ovakvim gnusnim potezima već nekoliko puta donosili žestoke kazne svom klubu, ali su ovaj put prešli svaku granicu. I javnost u Holandiji je šokirana njihovim potezom i podrškom koju su dali osuđenom ratnom zločincu...

Više od 1.000 navijača Partizana stiglo je u Hag kako bi bodrili crno-bele u duelu sa AZ Alkmarom.

Velika grupa navijača Partizana “obišla” je ranije danas Sheveningen. Grobari” su se okupili ispred pritvorske jedinice i pjesmom podržali osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Čitaj još:   Predsjednik Srbije "ponižen i ismijan"od Više od 14.000 ljudi: U dvorani se uzvikivalo "Vučiću, p*****"... (foto, video)

Ratko Mladić dobio je doživotnu kaznu zatvora po presudi Haškog tribunala.

Fudbaleri Partizana su remizirali u gostima protiv AZ Alkmaara (2:2) iako su vodili sa 2:0 do 88. minute.

Beogradski klub bio je na korak od velike pobjede protiv Alkmaara jer su do 88. minute vodili sa 2:0 golovima Asana i Soumaha. Ipak, domaći su do kraja uspjeli da dođu do remija, a junak ovog tima bio je Drujif koji je zabio dva gola.

Na 15 minuta vožnje od Čerčilovog trga nalazi se pritvorska jedinica u Sheveningenu, ali tamo zasad leže još samo osuđeni ratni zločinci general Ratko Mladić i bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić.

Zatvor ko i svaki drugi. Visoke zidine, na njima red bodljikave žice, a nazire se i metalna mreža, dakle, biježanje nije moguće, niti dostava pomoći dronovima. Jata bijelih galebova otkrivaju da je obala Sjevernog mora veoma blizu, a preko kanala i teritorija istočne Engleske i njen najbliži grad Ipsvič...

Izvor agencije

Čitaj još:   BUDVA: Navijači Partizana, brutalno napali crnogorsku policiju, osam policajaca povrijeđeno... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši