IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS – ESKO ranio komšiju HUSEINA a razlog je…

Bjelopoljska policija uhapsila je Eska Erovića (56) iz Osmanbegovog Sela, na Koritskoj visoravni kod Bijelog Polja, nakon što je iz vatrenim oružjem ranio komšiju Huseina Smakića (70).

Incident se dogodio posle svađe tokom partije šaha, nakon što je Erović optužio Smakića da mu je ukrao figuru, piše podgorički list “Dan”.

List navodi da je tužilac Milica Rmandić odredila Eroviću zadržavanje od 72 sata zbog sumnje da je izvršio krivično dJelo pokušaj ubistva. Podgorički dnevnik dodaje da je Esku Eroviću određen pritvor a protiv njega pokrenuta istraga.

Prema rJešenju o zadržavanju, Erović je u srİJedu, oko 15 sati, pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu Huseina Smakića, zvanog ‘Huskara’. Ispalio je jedan hitac, koji je Smakića pogodio u lijevu ruku i nanio mu teške tjelesne povrede. Nakon toga se uputio u nepoznatom pravcu, a policajci su krenuli u potragu za njim, brzo su ga pronašli i uhapsili”, rečeno je “Danu” u bjelopoljskoj policiji.

Prema saznanjima podgoričkog dnevnika, Erović je na saslušanju rekao da nije imao namjeru da ubije, već je, ljut zbog svađe koju su prethodno imali, samo želeo da zaplaši Smakića.

Čitaj još:   Zaraženo još 13 osoba uz 340 slučajeva zaraze virusom korona u FBiH... (foto)

Ranjeni Smakić je ispričao je da je sve počelo iz potpuno bezazlene situacije. On je naveo da je sa Erovićem u seoskoj prodavnici igrao šah i da je u trenutku kada su razmjenjivali figure Erovića ga optužio da mu je ukrao topa.

Sve se, prema riječima Smakića, desilo u trenutku kada je trebalo da matira Erovića sa kojim je, inače, i ranije često igrao šah. Posle verbalnog sukoba, međutim, njih dvojica su se razdvojila a Erović je dan kasnije, traktorom naišao seoskim putem u blizini kuće Smakića sišao sa vozila i izvadio pištolj.

“Izvadio je pištolj i sa desetak metara razdaljine pucao u mom pravcu. Instinktivno sam se pomjerio i zrno je prošlo iznad šake kroz ruku“, ispričao je Smakić listu “Dan”.

izvor: dan.me

CRNA GORA: Turski MINISTAR Ersoy najavio izgradnju DŽAMIJE U BIJELOM POLJU po zahtjevu predsjednika ERDOGANA

Organizator je iskoristio priliku i najveće priznanje Islamske zajednice “Husein-paša Read more

BIJELO POLJE: Doček ISAKA Šabanovića sjutra na trgu… (foto i video)

Isak Šabanović na takmičenju ¨Zvezde Granda˝ osvojio je visoko drugo Read more

Komentariši