IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJAVA, Snijeg prekrio bh. planine: Od utorka počinje prava zima… (foto)

NAKON KIŠE ZIMA POKAZUJE ZUBE, STIGLI MINUSI I SNIJEG: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede…

SARAJEVO: BiHPutovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 30: 11, 11: 05… NAJAVA, Snijeg prekrio bh. planine: Od utorka počinje prava zima…

Danas u Bosni prijepodne kiša, na planinama će padati snijeg…

Snijeg je prekrio skoro sve bh. planine. Prvo je u večernjim satima zabijelio Vlašić, a ubrzo je počeo padati i na drugim planinama. 

Tako su se jutros u novom ruhu probudile i Bjelašnica i Jahorina, 

Podsjetimo, pravu zimu, odnosno snijeg, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavili su od utorka. 

Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. U Hercegovini kiša u ranim jutarnjim satima, a razvedravanje već prijepodne. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 10°C, a najviša dnevna između 5 i 15°C.

U nedjelju sunčanije prijepodne. Više oblačnosti u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura zraka između -4 i 5, a dnevna između 4 i 13°C.

Čitaj još:   NEMANJA EMIR KUSTURICA OTKRIO KARTE: Kako će savjetovati Dodika, koje će mu domaće zadatke postaviti u SARAJEVU...

U ponedjeljak novo jače naoblačenje. Prijepodne lokalno može pasti malo kiše. Jače padavine u cijeloj zemlji u poslijepodnevnim i večernjim satima. Na planinama će padati snijeg. Tokom noći na utorak, usljed padanja temperature zraka, u Bosni u nizinama će padati susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna između 6 i 14°C.

U utorak prijepodne na jugu zemlje kiša, u zapadnim, centralnim i istočnim područjima susnježica ili snijeg. Bez padavina na sjeveru zemlje. Jutarnja temperatura zraka između -3 i 1°C, a dnevna između 1 i 10°C.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši