IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Vječiti bh. derbi Željezničar pobijedio domaći tim na ”Koševu”… (foto)

Fudbaleri Željezničara slavili su u vječitom bh. derbiju, pobijedivši tim Sarajeva (3:1) na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase – Koševo”, te su od gradskog rivala preuzeli lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH…

SARAJEVO: BiH, Sport, fudbal, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 01: 12, 09: 05… SARAJEVO: Vječiti bh. derbi Željezničar pobijedio domaći tim na ”Koševu”…

Fudbaleri Željezničara kao gosti pobijedili su gradskog rivala, tim Sarajeva u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, rezultatom 3:1, te preuzeli lidersku poziciju na tabeli, javlja sa lica mjesta reporter regionalnog portala iBalkan.net

U 120. ligaškom, odnosno u svima takmičenjima u 140. vječitom bh. derbiju Sarajevo je povelo u 12. minutu. Hodžić je sa lijevog boka centrirao, Mersudin Ahmetović odlično se oslobodio čuvara, te razantnim udarcem pogodio donji lijevi ugao gola Željezničara – 1:0.

Poslije vodstva domaćina na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” gosti sa Grbavice zaigrali su bolje. Izjednačenje rezultata dogodilo se u 30. minutu meča. Semir Štilić je sjajno pogodio iz slobodnog udarca za slavlje ”plavih” – 1:1.

Čitaj još:   PODGORICA- MIŠEVI IZAŠLI IZ RUPA: Zloglasni Četnici i 'Noćni vukovi' na skupu podrške Rusiji... (foto, video)

I početak drugog dijela igre bio je u znaku Štilića. Asistirao je u 47. minutu za Sulejmana Krpića, koji postiže drugi gol za ”Želju”, pa je na semaforu pisalo 1:2.

Nedugo nakon što je Mirko Oremuš propustio da realizuje veliku priliku za Sarajevo, Štilić je maestralno proigrao Mladena Veselinovića, kojeg u kaznenom prostoru ”bordo” tima ruši Hodžić, pa sudija Haris Kaljanac opravdano pokazuje na jedanaesterac. Siguran realizator za 1:3 bio je najbolji igrač utakmice Štilić.

Sarajevo, koje je od 88. minuta igralo sa igračem manje na terenu poslije isključenja Besima Šerbečića (drugi žuti karton), nije imalo snage ni da ublaži poraz.

Željezničar i Sarajevu imaju po 35 bodova poslije nekompletiranog 18. takmičarskog kruga u Premijer lige BiH...

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši