IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAPUNICA U LONDONU: Trump, odlazi s NATO sumita nakon snimka na kome mu se smiju… (foto i video)

POŠTO JE U Javnosti procurio snimak na kojoj lideri nekih od najvažnijih NATO saveznica očito ismijavaju Donalda Trampa, američki predsjednik je naprasno odlučio skratiti NATO- ov summit u Londonu…

LONDON: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 04: 12, 17: 55… SAPUNICA U LONDONU: Trump, odlazi s NATO sumita nakon snimka na kome mu se smiju… (foto i video)

Kako piše Independent, Tramp je prvo otkazao zakazanu press-konferenciju, a onda i odlučio skratiti svoj boravak u Londonu.

Američki predsjednik bijesno je reagirao na snimku koju je uhvatila kamera CBC-ja, na kojoj ga kanadski premijer Justin Trudeau, britanski premijer Boris Johnson, nizozemski premijer Mark Rute i francuski predsjednik Emmanuel Macron privatno ogovaraju.

U tom razgovoru se moglo čuti, među ostalim, kako Trudeau objašnjava da je Macron kasnio jer je njegova presica s Trampom trajala 40 minuta, kao i da je Trampovom timu “pala čeljust na pod (od šoka)” na nešto što je Tramp rekao.

Trump o Trudeauu: On je dvoličan, prozvao sam ga jer ne plaća dovoljno

A kad su novinari danas upitali Trampa, na njegovoj press-konferenciji s Angelom Merkel, da prokomentira tu snimku, američki predsjednik je odgovorio: “On (Trudeau) je dvoličan.”

“I, iskreno, on je dobar tip, mislim da je jako dobar tip, ali istina je da sam ga prozvao da ne plaća 2% i pretpostavljam da nije baš sretan zbog toga”, dodao je Tramp, aludirajući na obavezu koju su sve članice NATO-a prihvatile, s rokom do 2024., da ulažu 2% svog BDP-a u oružane snage kao temelj zajedničke obrane saveza.

Čitaj još:   "ČISTI PREVARANTI, BRE": Čanak se obrušio na vlast...

“On ne plaća 2%, a trebao bi. To je Kanada, oni imaju novca i trebali bi plaćati 2%, tako da sam ga prozvao i sigurno nije bio sretan zbog toga, ali tako je kako je”, nastavio je Tramp.

“Gledajte, ja predstavljam SAD i on bi trebao plaćati više nego što plaća i on to razumije”, zaključio je Tramp.

Novinarima je također objasnio da neće održati zakazanu press konferenciju, već da obaviti dogovorene sastanke s delegacijom Danskom i zatim s predstavnicima zemljama koje ulažu 2% svog BDP-a u obranu, a da će nakon toga vjerojatno ukrcati na avion za Washington. 

“Što mislite, hoćemo li razgovarati o Grenlandu? To je dobra”, našalio se Tramp, valjda, na vlastiti račun, s obzirom da je njegov plan da u ime SAD-a otkupi Grenland izazvao opće ismijavanje i nevjericu, kao i oštru reakciju Danske. 

Kasnije je na Twitter dao do znanja da će se sastati i s talijanskim premijerom te potvrdio da će se, “kad sastanci budu gotovi, zaputiti ravno za Washington.”

Čitaj još:   NOVAK Adžić: Ne prihvatamo vjersku diskriminaciju nacionalnih Crnogoraca, niti osporavanje vjerskih prava pripadnika drugih nacija u Crnoj Gori... (foto)

“Nećemo obaviti press-konferenciju na zatvaranju NATO-a jer smo ih obavili tollo u ova dva dana. Sretan put svima!”, napisao je Trump.

izvor agencije AP

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši