IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO, Drama ispred Hitne pomoći: Muž je vozio, žena se sama porodila u automobilu… (foto)

Prava drama odvijala se ispred zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 04: 12, 05: 45… SARAJEVO, Drama ispred Hitne pomoći: Muž je vozio, žena se sama porodila u automobilu…

DAKLE Sve je počelo kada je nekoliko građana pozvalo Hitnu pomoć i objasnilo kako suprug automobilom vozi suprugu koja je dobila trudove prema njihovoj zgradi.

– Naš ljekarski tim bio je spreman odmah krenuti im ususret i to je predloženo, ali je rečeno da se ne polazi, nego da ljekari spremni čekaju ispred zgrade, što je i učinjeno. Nedugo zatim automobil je stigao, čovjek je istrčao i mašući rukama pozvao u pomoć – govori na početku razgovora dr. Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

Ljekari su, kaže Zalihić, odmah utrčali u automobil i u njemu zatekli nevjerovatan prizor – ženu kako drži bebu, koja je rođena minutu-dvije prije nego što je automobil stigao do zgrade Hitne pomoći.

– Ljekari su odmah pristupili zbrinjavanju bebe i majke. Presjekli su pupčanu vrpcu i kontrolisali sve vitalne parametre koji su bili uredni i kod majke i tek rođenog dječaka. Dobro je što porodilja nije previše krvarila. Nakon toga majka i beba prevezeni su u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, a informacije koje u ovom trenutku imamo su da su beba i majka u odličnom stanju – naglašava Zalihić.

U Hitnoj pomoći su nam kazali kako su kasnije saznali da se majka, kojoj je ovo treće dijete, sama porodila dok je otac vozio automobil prema zgradi Hitne pomoći.

Čitaj još:   ALEKSANDAR Bogdanović: CRNA GORA dovedena do stanja političke i institucionalne krize i potpune stagnacije u reformama za EU integracije... (foto, video)

– Svako vozilo Hitne pomoći ima najnoviji tzv. “ginekološki set” upravo za ovakve slučajeve. Imamo celofan u koji odmah zamotamo bebu, čija je funkcija da spriječi gubitak tjelesne tečnosti i temperature, što je i u ovom slučaju napravljeno – kaže Zalihić.

Direktor Hitne pomoći navodi kako ovo nije prvi ovakav slučaj sa kojim su se susreli njihovi ljekarski timovi…

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši