IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUROVI ZLOČIN: Snimali, mučenje surovog zloćina i ubistvo, Edina Zejćirovića… (foto)

BILA JE TO JEZIVA ISTRAGA Nakon otkrića surovog zločina u Brčkom, znaju sed imena ubica…

BRČKO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, subota, 07: 12, 12: 15… SUROVI ZLOČIN: Snimali, mučenje surovog zloćina i ubistvo, Edina Zejćirovića…

Ovo su ubice Edina Zejćirovića… pritvoreni Suan Halilović, Suvad Djedović i Nihad Hukić, dok se traga za Samidom Šabanovićem…

Dvadeset dana nakon što je prijavljen nestanak, kako nezvanično saznajemo, pripadnici Policije Brčko distrikta pronašli su na lokalitetu Vučilovac tijelo Edina Zejćirovića(30) iz Ratkovića.

Na teren su odmah pozvani ronioci iz brčanskog kluba „Nemo“, koji su izvukli tijelo, koje je, prema nalogu Tužilaštva Brčko distrikta, prevezeno na obdukciju.

Stav policije i Tužilaštva je da ne izlazimo u javnost ni sa kakvim informacijama dok se istraga ne završi – kazao je za medije Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta.

Prethodno je u Osnovnom sudu Brčko održano ročište o prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta, na kojem je određen jednomjesečni pritvor za tri osobe koje su uhapšene u srijedu, a koje su osumnjičene za otmicu i svirepo mladića EDINA Zejćirovića.

– Pritvor osumnjičenima S. H. (40), S. D. (22) i N. H. (26), svi sa područja Distrikta, određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postupak utječući na svjedoke, saučesnike ili prikrivače. Osim toga, pritvor je opravdan krivičnim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice – navodi se u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta.

Osumnjičeni za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića su Suan Halilović (40), Suvad Djedović (22) i Nihad Hukić (26), dok brčanska policija intenzivno traga za Samidom Šabanovićem, koji je, navodno, bio u grupi koja je nanijela smrtonosne povrede Zejćiroviću, a potom ga gurnula u rijeku Savu.

Čitaj još:   EPILOG MAKLJAŽE U BEOGRADU: Uhapsili 130 osoba, dok su vređali opoziciju bili dobri momci, sad za Vulina ološ... (foto i video)

Zejćirović je posljednji kontakt s roditeljima imao 17. novembra, od kada mu se izgubio svaki trag. Sve do srijede brat Kenan i njegovi roditelji vjerovali su da je živ, ali su dobili obavještenje da je ubijen i bačen u Savu.

Po pritvaranju osumnjičenih, Tužilaštvo, u saradnji sa policijom, nastavlja istragu u ovom predmetu radi dokazivanja krivičnih djela otmice sa propisanom kaznom zatvora od jedne do deset godina i ubistva, za koje je zapriječena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora – navodi se u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta...

Izvor agencije

VIC DANA: PURGER iz Zagreba u Beogradu sjedi u kafiću na Zvezdari naručio kavicu i… (foto)

Konobar ga zbunjeno pogleda i… BBEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, petak, 03.12.2021…00,45… VIC Read more

Dnevni horoskop za 3. decembar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Komentariši