IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NE IZLAZITE, NAPOLJE BEZ PREKE POTREBE, OPASNE ČESTICE U VAZDUHU: Ne vidi se prst pred okom… (foto)

Magla i večeras smanjuje vidljivost i utiče na usporeno odvijanje saobraćaja u nekim dijelovima a najgušća je pored rijeka na obrenovačkom putu…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 08: 12, 22: 55… NE IZLAZITE, NAPOLJE BEZ PREKE POTREBE, OPASNE ČESTICE U VAZDUHU: Ne vidi se prst pred okom…

TRENUTNO SE Ne vidi se prst pred okom, zastrašujuće jeziva magla okovala Beograd i Srbiju…

Magla otežava saobraćaj na svim putevima u Vojvodini, prisutna je na prilazima Beogradu, na zrenjaninskom i pančevačkom putu, ali je najgušća pored Save na obrenovačkom putu, ima je i na novom auto-putu Miloš Veliki između Lajkovca i Obrenovca, saopštio je AMSS.

Magla ugrožava bezbjednost i usporava saobraćaj na većini puteva u Braničevskom okrugu, na područja Požarevca, Smederevske Palanke i Velike Plane.

Zbog pojačanog saobraćaja, što donosi kraj vikenda, AMS S vozačima savjetuje punu odgovornost za volanom, vožnju sa upaljenim svijetlima za maglu i na većem odstojanju između vozila, uz dodatno strpljenje ukoliko naiđu na usporenu vožnju.

Zadržavanja na teretnim terminalima naših GP su višečasova. Na Horgošu teretna motorna vozila za izlaz čekaju pet sati, na Kelebiji dva, Batrovcima 10 sati, dok se na Gradini čeka dva sata.

Čitaj još:   IVAN Vujović o poruci Joanikija: Jesu li ovih dana izbori ili Badnji dan i Božić?

Situacija je posebno alarmatna u šest gradova u Srbiji, pa se, ako je slušati preporuke, stanovnicima Beograda, Pančeva, Smedereva, Novog Sada, Beočina, Valjeva i Niša možda najbolje da danas sa gas maskama prolaze gradom, ako baš moraju da izlaze iz svojih domova.

Jednom rječju, “crveni alarm” upaljen je na gotovo cijeloj teritoriji naše zemlje, te tako ni u Subotici, Užicu, Boru i Zaječaru nije ništa bolja situacija, govore podaci zvaničnog sajta merenja kvaliteta vazduha koji je ove gradove svrstao u četvrti stupanj zagađenosti.

Zdravstvene tegobe se mogu javiti u cijeloj populaciji, s tim što se kod osjetljivih grupa (stari, djeca, osobe sa oboljenjima srca i pluća) mogu javiti ozbiljnije zdravstvene tegobe nego u populaciji zdravih osoba, navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.

Osjetljivim grupama se preporučuje da izbjegavaju naporne aktivnosti u spoljašnjoj sredini i da obavljanje aktivnosti preusmere u zatvorenom prostoru dok se ne poboljša kvalitet vazduha. Ostalim građanima savjetuje se da skrate dužinu boravka vani, smanje intenzitet napornih aktivnosti, prave češće pauze u svim aktivnostima u spoljašnjoj sredini…

izvor agencije

VIC DANA: Plavuša nakon seksa… (foto)

Plavuša odmahne glavom, a tip gnjavi dalje... BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, Read more

Komentariši