DRAMA, NA NEBU: Sat nakon polijetanja, NESTAO AVION PUN PUTNIKA… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kontakt sa avionom je izgubljen oko jedan sat poslije polijetanja, u avionu se nalazilo ukupno 38 osoba, od kojih 17 članova posade i 21 putnik…

PUBTA ARESA(Čile): Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10: 12, 07: 55… DRAMA, NA NEBU: Sat nakon polijetanja, NESTAO AVION PUN PUTNIKA…

U avionu se nalazilo ukupno 38 osoba, od kojih 17 članova posade i 21 putnik.

Vazduhoplovstvo Čilea objavilo je u ponedeljak da je izgubilo radio vezu s vojnim avionom C 130 u kojem je bilo 38 osoba, a koji je poletio iz Punta Arenasa na jugu zemlje prema bazi na Antarktiku.

– Avion C 130 Hercules poleteo je u 16.55 (20.55 po srednjoevropskom vremenu) iz grada Punta Arenasa, prema antarktičkoj bazi Predsjednik Eduardo Frei –  navela je čileanska vojska.

Čitaj još:   Najskuplji automobili na planeti u 2018. godini!!!

Kontakt sa avionom je izgubljen oko jedan sat poslije polijetanja. U avionu se nalazilo ukupno 38 osoba, od kojih 17 članova posade i 21 putnik.

Prema istom izvoru, oglašena je uzbuna i pokrenuta operacija spašavanja u kojoj učestvuju avioni i brodovi čileanske mornarice.

Avion koji je poleteo iz baze Ćabunko u Punta Arenasu (više od 3.000 km južno od glavnog grada Santijaga), obavljao je logističke zadatke. Prevozio je osoblje koje je trebalo da pregleda plutajući naftovod kojim se snabdjeva antarktička baza.

Izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *