IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN, IM SASUO ISTINU U LICE: “Dodjela Nobelove nagrade za književnost rasisti neće značiti ništa osim…” (foto)

Erdogan je osudio odluku Švedske akademije da Nobelovu nagradu za književnost 2019. godine danas dodijeli austrijskom piscu Peteru Handkeu, koji je negirao zločine počinjene 90-ih godina u Bosni i Hercegovini…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10: 12, 12: 55… ERDOGAN, IM SASUO ISTINU U LICE: “Dodjela Nobelove nagrade za književnost rasisti neće značiti ništa osim…”

“Dodjela Nobelove nagrade za književnost rasisti neće značiti ništa osim nagrađivanja kršenja ljudskih prava”, poručio je Erdogan povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je odluku Švedske akademije da Nobelovu nagradu za književnost 2019. godine danas dodijeli austrijskom piscu Peteru Handkeu, koji je negirao zločine počinjene 90-ih godina u Bosni i Hercegovini.

Čitaj još:   TREBA SE Pripremiti na veliku promjenu vremena: Objavljena prognoza do četvrtka... (foto)

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, poznat je po kontroverznim stavovima o dešavanjima na prostorima bivše Jugoslavije, odnosno po tome što je negirao genocid u Srebrenici i pozvao na odbranu Slobodana Miloševića, bivšeg predsjednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije te haškog optuženika za ratne zločine.

Handkeu će na večerašnjoj svečanoj ceremoniji u Štokholmu biti dodijeljena nagrada koja je finansijski utemeljena i iznosi nešto više od milion eura, kao i medalja i diploma...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši