IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAGREB- Nova anketa: Milanović, skroz dostigao Kolindu, Škoro jako raste… (foto)

Kolindu Grabar-Kitarović biralo bi danas 26,8 posto ispitanika (28,6 posto u desembru), Zorana Milanovića 25,4 posto (24,3 posto u decembru), a Miroslava Škoru 21 posto (16,7 posto u decembru).

ZAGREB: Hrvatska, Ekomojia, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10: 12, 18: 55… ZAGRAB Nova anketa: Milanović, skroz dostigao Kolindu, Škoro jako raste…

VEČERAS je u RTL-u Danas objavljena nova anketa, jedna od posljednjih pred izbore, a napravila ju je agencija Promocija plus.

Aktualna predsjednica od juna, uzastopna četiri mjeseca, bilježi pad potpore. U odnosu na studeni, pala je za gotovo 2 postotna boda. Milanović je od rujna na sličnoj razini, s tim da mu je od studenog potpora porasla nešto iznad postotnog boda. Najveći rast, više od 4 postotna boda u odnosu na studeni, bilježi Miroslav Škoro koji se time ozbiljno približio vodećem dvojcu!  Istodobno, Kolakušić gubi 3,5 postotna boda.

Ali do drugog kruga treba doći, a prema istraživanju, ondje će se sučeliti aktualna predsjednica i bivši premijer. Grabar-Kitarović u tom slučaju bira 48,3 posto ispitanika (51,8 posto u studenom). Zorana Milanovića 47,6 posto (u studenom 44,5 posto). Neodlučnih je 4,1 posto i to su oni koji bi odlučili o novom predsjedniku ili predsjednici.

Čitaj još:   BRAVO: Uhapšen muškarac koji je bježao od policije kod Sarajeva... (video)

U proteklih pola godine predsjednica u ovakvom srazu kontinuirano pada. U odnosu na studeni, tri i pol postotna boda, dok je Milanoviću potpora narasla 3 postotna boda. Prije mjesec dana predsjednica je bila u prednosti više od 7 postotnih bodova, a sada se ta prednost istopila na svega 0,7 posto.

Istraživanje je provela agencija PROMOCIJA PLUS od 05. do 09. decembra 2019. CATI metodom (telefonski) na uzorku od 1300 punoljetna građana Republike Hrvatske.

Standardna pogreška uzorka iznosi +/- 2,77 posto, uz razinu pouzdanosti od 95%.

izvor RTL

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši