IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOJI PJEVAČI ĆE NASTUPITI NA BALKANU U NAJLUĐOJ NOĆI-Beograd, Sarajevo, Zagreb, Skoplje…

Riječ je, naravno, o dočeku Nove godine, a mi smo za vas pretražili novogodišnje koncerte u najvećim bh. gradovima i regiji kako bismo vam ih izložili pregledno i na jednom mjestu.

Željko Joksimović će građane Sarajeva i brojne turiste uvesti u novu 2020. godinu. Naime i ove godine javni doček Nove Godine u Sarajevu bit će održan na Trgu Bosne i Hercegovine.

Također, dan poslije, 1. januara 2020. godine, Sarajlije i gosti glavnog grada uživat će uz kultni bend Zabranjeno pušenje.

Koncert će biti održan ispred Vječne vatre u Titovoj ulici.

U najluđoj noći na otvorenom će moći uživati i Mostarci, a u gradu na Neretvi, 31. decembra će Hercegovce zabavljati grupa Gustafi iz Istre i Hladno Pivo, dok će drugu večer nastupiti Crvena Jabuka.

Tuzlake će u 2020. godinu najvjerovatnije uvesti popularna grupa Van Gogh, a javni doček će biti organiziran na Trgu Slobode.

Zeničane će najvjerovatnije u 2020. godinu uvesti Mostar Sevdah Reunion predvođen producentom Dragijem Šestićem.

Banja Luka i ove godine organizuje trodnevni doček nove 2020. godine, a centralna proslava će biti novogodišnji koncert Crvene jabuke i Jelene Tomašević.

Hrvatska

U susjednoj Hrvatskoj, svi veliki gradovi se trude osmisliti što atraktivnije dočeke na otvorenom. Neki su već objavili programe, a neki još igraju na efekt iznenađenja.

Dubioza kolektiv i Nina Badrić glavni su headlineri muzičkog programa za doček nove godine na otvorenom u Rijeci.

Centralni događaj u Puli je doček 2020. godine na Forumu, a tako će biti i ove godine. Svirat će Zabranjeno pušenje i Le Monde, a zabava počinje u 21 sat.

Program dočeka na Stradunu u Dubrovniku na Staru godinu počinje tradicionalnom kolendom i dječjim dočekom, u sklopu kojeg nastupa Mia Dimšić. Večernji doček započinje u 21 sat te će na njemu nastupiti Parni valjak, piše Radiosarajevo.ba.

Čitaj još:   JAJA, MOĆAN LIJEK: Ako ih spremate na poseban način, spriječiće TEŠKA OBOLJENJA (foto)

Samu Novu godinu otvorit će nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Stradunu, s početkom tačno u podne.

Glavna bina za doček Nove godine u Šibeniku ove godine će biti ispred katedrale sv. Jakova, a Šibenčane i goste u 2020. uvest će Stereo MC’s.

Šibenik će Novu godinu dočekati na tri pozornice unutar stare gradske jezgre.

Crna Gora

“Turistička Meka”, kako zovu crnogorski grad Budvu i ove godine je pripremila ponajbolji novogodišnji program u regiji, smatraju mnogi.

Naime, Zdravko Čolić će biti zvijezda novogodišnje noći javnog dočeka na trgu ispred budvanskih starogradskih bedema, dok će 1. januara posjetioce metropole turizma u Crnoj Gori zabavljati Hari Varešanović i srbijanska folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović.

Također, tokom petodnevnog programa dočeka 2020. godine u Budvi će nastupiti i popularni svjetski DJ Mahmut Orhan i Ofenbach.

U Podgorici će Crnogorce u najluđoj noći zabavaljti grupe Letu štuke i Ničim izazvan, dok će 1. januara moći uživati u koncertu Darka Rundeka i Marka Louisa.

Srbija

U Beogradu će glavni program trajati dva dana, 30. i 31. decembra, uz nastup 12 izvođača različitih profila.

U prednovogodišnjoj noći će nastupiti regionalne muzičke zvijezde poput Raste, Cobija, Sare Jo, dok će Beograd u 2020. zakoračiti uz Maju Berović, Kikija i Pilote i – Lepu Brenu.

Nesvakidašnji doček Nove godine bit će organizovan u Novom Sadu.

Naime, od regionalnih i svjetskih zvijezda, najrazličitijih žanrova u Novom Sadu će nastupiti – Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, Irkutska filharmonija sa solistima, Božo Vrećo i Camerata Academica, Lollobrigida, Elemental, Kralj Čačka, Dado Topić & Time After Time, Goran Trajkoski, Nolah Live, Dejan Petrović sa orkestrom, Svemirko, Biljana Krstić i Bistrik orkestar, Letu štuke, Alitor, Ljubičice, Kinga Glik, Duc in Altum.

Čitaj još:   HIT OGLAS - SNAHA odlučila prodati SVEKRVU

Svi događaji u okviru Dočeka 2020. bit će besplatni i trajat će tokom čitavog dana.

Makedonija

U Skoplju će sve Makedonce i turiste u 2020. godinu uvesti najveća regionalna zvijezda i naš Čarobnjak – Dino Merlin, a doček je planiran na najvećem trgu u ovom gradu.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave Skoplja, Dino Merlin je garancija za nivo muzičkog i produkcijskog kvaliteta kakav zaslužuje javni doček o čemu svjedoče brojke posjetitelja i show kakav je priredio proteklih godina ispred zidina Starog grada u Budvi, na dubrovačkom Stradunu kao i na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

izvor: agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši