TURCI PRETUKLI navijača PSG-a koji je pokušao da ZAPALILI ZASTAVU TURSKE

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mediji u Francuskoj izvještavaju da je na gotovo svim mjestima gdje su se sreli navijači PSG-a i Galate došlo do sukoba.

Jedan navijač PSG-a debelo je zažalio jer je pokušao sinoć u Parizu da zapali zastavi Turske.

Njegova namjera za zapali zastavu izazvala je bijes navijača Galatasaraya koji su ga u sekundi okružili, brutalno pretukli nakon čega su svu odjeću skinuli sa njega i ostavili ga golog da leži na ulici u Parizu.

Dok je čekao medicinsku pomoć, navijač je uslikan kako bez odjeće i s vidnim ranama po ijsedi na betonu, a to nije bio i jedini incident u Parizu kada je riječ o ove dvije navijačke grupe.

Francuski mediji pišu da je na gotovo svim mjestima u kojima su navijači bili blizu došlo do nekog fizičkog obračuna, a policija je prilikom jednog sukoba u kafiću morala koristiti i suzavac.

Čitaj još:   UŽIVO O KORONI: Danas 65 zaraženih u Srbiji ne rade šalteri MUP, istekla dokumenta važe... (foto)

Do sukoba navijača došlo je i na jednom od gradskih trgova gdje su se dvije navijačke grupe gađale bakljama i tvrdim predmetima, nakon čega je veliki broj policajaca stigao na mjesto događaja i smirio navijače.

Susret između PSG-a i Galatasaraya završen je rezultatom 5:0 za Parižane, čime su na najbolji mogući način završili grupnu fazu Lige šampiona.

izvor: agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *