Habib ljutito odgovorio: Ja ću odlučiti ko je izazivač, a ne ti… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

HABIB je nabrojao nekoliko uvjeta za Konora ukoliko želi postati izazivač…

MAHAČKALA: Svijet, Sport, Putovanja, Zanimljivosti, subota, 13: 12, 06: 25…Habib ljutito odgovorio: Ja ću odlučiti ko je izazivač, a ne ti…

DANAS JE ON Neporaženi prvak UFC-a u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov (Khabib) trenutno odmara u ubire plodove svog teškog rada.

Nakon što je u julu odbranio titulu protiv Dastina Porijea (Dustin Poirier), prije nekoliko dana je ozvaničena njegova druga odbrana naslova, ovaj put protiv vjerovatno najopasnijeg borca lake kategorije Tonija Fergusona (Tony).

Ta borba bi se trebala desiti u aprilu naredne godine. Kažemo, trebala, obzirom da je dosad odgađana četiri puta.

Ali postoji jedno ipak ono što je poprilično iznerviralo Habiba jesu tvrdnje predsjednika UFC-a Dejne Vajta (Dana Whitea) koji je kazao ukoliko Habib savlada Fergusona, a isto uradi i Konor Mekgregor (Conor McGregor) protiv Donalda Seronea (Cerrone) da će doći do revanša ova dva borca.

Čitaj još:   PROGOVORILA ZILHA, EDISOVA ŽENA:"NEĆE ME OSTAVITI ZBOG D*OLJE, ZAGORČAĆU JOJ ŽIVOT"

DAGASTANAC smatra da pobjeda protiv Donalda Seronea u velter kategoriji ne čini od Mekregora legitimnog izazivača. Naprotiv, tvrdi da bi pobijedio drugorazrednog protivnika, kako je nazvao “Kauboja”.

– U posljednjim mečevima Serone je izgubio sedam ili osam puta. U međuvremenu gotovo da nije nikoga pobijedio. Možemo reći da se radi o drugoj ligi. Uopće nije bitno ko će pobijediti u tom meču – kazao je Habib i nastavio:

“Neobično mi je kada Vajt kaže da će pobjednik tog meča…ako Konor pobijedi Seronea i ja pobijedim Tonija Fergusona, da će organizrati naš revanš. Ko će se sljedeći boriti za pojas je moja odluka!”

Nakon svega borac iz Dagestana je nabrojao nekoliko uvjeta za Konora ukoliko želi postati izazivač.

Čitaj još:   POKUŠAJ, VERBALNO DA NOKAUTIRAJU "HABIBA": DA LI SE BORI ZA RUSIJU ILI DAGESTAN?... (video)

– Da bi se suočio sa mnom, prvo mora spustiti kilažu na 70 kilogram, a onda, kao što je to jednom ranije napravio, mora pobijediti deset puta zaredom. Onda ću razmišljati o revanšu, ali sada neka se on bori protiv drugorazrednih boraca koji teže 77 kilograma. I to bi mu trebalo osigurati poziciju za titulu? Dok sam ja ovdje, to se neće dogoditi. Budite sigurni – zaključio je ljutiti šampion...

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *