IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U HRVATSKOJ: Prekinuto intoniranje himne Republike Turske a potom puštena muzika… (foto)

Iz Federacije hokeja na ledu Republike Turske navedeno je kako je na ceremnoji nakon susreta Turska- Bugarska, turska himna na pola prekinuta, a nakon tuga puštena muzika…

SISAK: Hrvatska, Crna Hronika, Sport, Putovanja, Zanimljivosti, ponedeljak, 16: 12, 10: 25…  SKANDAL U HRVATSKOJ: Prekinuto intoniranje himne Republike Turske a potom puštena muzika…

Hrvatski grad Sisak domaćin je pretkvalifikacionih susreta u hokeju na ledu za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine. Nakon jučerašnjeg susreta Turske i Bugarske zabilježen je skandal, gdje je intoniranje turske državne himne prekinuto, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Federacije hokeja na ledu Republike Turske navedeno je kako je na ceremoniji nakon susreta, u kojem je Turska savladala Bugarsku rezultatom 4:1, turska himna na pola prekinuta, a nakon tuga puštena muzika.

Navedeno je, također, kako su turski reprezentativci, iako je zvanično intoniranje prekinuto, otpjevali himnu do kraja.

Predsjednik Federacije hokeja na ledu Turske Halit Albayrak prokomentarisao je kako se ovakvi “tehnički propusti” ne dešavaju prvi put.

Čitaj još:   World Music Festival Zeman pun pogodak

“Naša nacionalna himna prekinuta je na pola, no naši sportisti nisu stali, nastavili su do kraja. Želim podvući da se ovakvi ‘tehnički propusti’ ne dešavaju prvi put”, rekao je Albayrak, te dodao:

“Osuđujem ovo nepristojno ponašanje prema našoj himni, našim sportistima i našoj zemlji. Kao što smo i ranije poručili, naša snaga je dovoljna da pobijedimo, naš glas je dovoljan da se čuje naša himna.”

izvor agencije AA

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši