IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOJI SUD ĆE VODITI SUĐENJE UBICI FAHRUDINA SKAREPA-UŽICE ILI NOVI PAZAR???

Suđenje policajcu iz Tutina Raici Beloici, osumnjičenom da je prije više od dvije godine ubio Fahrudina Skarepa (22), još uvijek nije počelo, a odluku o tome koji će sud zadužiti predmet trebalo bi uskoro da donese Vrhovni kasacioni sud, saznaje radio Sto plus.

Iako se ubistvo desilo na teritoriji pod nadlježnošću Višeg suda i tužilaštva u Novom Pazaru, predmet je dodijeljen njihovim kolegama u Užicu. Više tužilaštvo u tom gradu je ljetos završilo istragu i sudu podnijelo optužni prijedlog, tereteći Beloicu za krivično djelo ubistvo na mah.

Umjesto potvrde optužnice i početka suđenja, Viši sud u Užicu se proglasio mjesno nenadležnim, pa je spise predmeta 25. oktobra predao Višem sudu u Novom Pazaru, jer se zločin desio na teritoriji Tutina, koja je pod njegovom ingerencijom.

Iz Višeg suda u Novom Pazaru su nam odgovorili da spisi predmeta nisu kod njih, već da su proslijeđeni Vrhovnom kasacionom sudu, radi odlučivanja o tome kojem sudu će predmet biti delegiran.

Čitaj još:   Oluja, uništavala sve pred sobom, more plavi po Jadranu, a još nije sve gotovo... (foto i video)

Vrhovni kasacioni sud nam je potvrdio da je predmet kod njih i da bi uskoro trebalo da bude donijeta odluka o tome pred kojim sudom će biti suđeno Beloici.

Beloica je optužen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Tužilaštvo ga je optužilo da je počinio krivično djelo ubistvo na mah, za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Izvor: Radiostoplus.com

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši