IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRŠIO NUŽDU, ISPRED DŽAMIJE, SLAO PRIJETEĆE PORUKE: Protiv Rajkovića, podignuta optužnica i za šta će se sve tereti… (foto)

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Danela Rajkovića za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti…

GACKO: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijsti, petak, 20: 12, 22: 52… VRŠIO NUŽDU, ISPRED DŽAMIJE, SLAO PRIJETEĆE PORUKE: Protiv Rajkovića, podignuta optužnica i za šta će se sve tereti…

Optužnica protiv Rajkovića zbog izazivanja nacionalne netrpeljivosti…

Danel Rajković se tereti da je od 3. marta do 21. septembra 2019. godine, u više navrata putem društvene mreže, javno slao prijeteće poruke uvredljivog sadržaja na korisnički nalog koji koristi imam džemata u općini Bosanski Novi.

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Danela Rajkovića (38), koji se tereti za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Čitaj još:   NEBOJŠA Medojević: Spajić podnosi prijavu, jer sam ga uhvatio da tajno zadužuje zemlju... (foto)

Istovremeno, optuženi se tereti da je vršenjem fiziološke potrebe na ulazu u vjerski objekt u džamiji u Gacku izazivao i raspirivao nacionalnu i vjersku mržnju, razdor i netrpeljivost među konstitutivnim narodima u Bosni i Hercegovini.

SAMA Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši