IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČKOV, TABLOID ZVONI NA UZBUNU: “Njemci se naoružava, Srbijo, spremaj se za rat”! (foto i video)

Srbijanski Informer blizak Aleksandru Vučiću, piše da je Vlada Njemačke napravila plan razvoja nacionalnih oružanih snaga u narednih deset godina…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijsti, petak, 20: 12, 22: 52…  VUČKOV, TABLOID ZVONI NA UZBUNU:”Njemci se naoružava, Srbijo, spremaj se za rat”!

Berlin je 25 godina smanjivao oružane snage i obezbeđivao im nedovoljno novca. A sada se pojavio Der Plan. Čine ga: „Bijela knjiga” (Weißbuch der Bundesregierung), „Koncepcija Bundesvera” (Konzeption der Bundeswehr) i “Profili mogućnosti Bundesvera” (Fdhigkeitsprofil der Bundeswehr), piše Informer u tekstu pod špkantnim naslovom: 

SRBIJO, SPREMAJ SE ZA RAT?! NEMAČKA SE NAORUŽAVA, PRAVI BRUTALNU VOJSKU, KOJA ĆE “DELOVATI GLOBALNO”! Nemci uvek kad se dokopaju oružja krenu na Srbiju, VALJA BITI SPREMAN NA SVE!     

Modernizacija će obuhvatiti sve vidove i rodove oružanih snaga Njemačke, a dva segmenta su proglašena prioritetom – lična oprema vojnika i digitalizacija svega u Bundesveru.

“Novi Bundesver” će, u svakom slučaju, udvostručiti broj divizija. Do kraja “perioda obnove” biće, naime, formiranje četiri mehanizovane divizije sa po 8-10 brigada. Brojno stanje “divizije-2027” biće oko 20.000, piše Vučićev Informer.
     

“Logistički bataljon novog Bundesvera” treba da imaju robotizirni transport i specijalnu tehniku bez posada.

Do 2023. će Njemačka će formirati Združenu operativnu grupu povećane pripravnosti (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF). 

Predviđeno je da svaka njemačka divizija ima sposobnost da u operacije koje vodi integriše do dve brigade iz zemalja članica NATO (mehanizovani plus pešadijski bataljon, artiljerija, mešoviti izviđački bataljon i napredna sredstva PVO).

Čitaj još:   OVO JE DNO DNA: Porfirije u Tuzli nije otišao odati počast pobijenoj mladosti, ali je u društvu četnika popio po pivo… (foto, video)

Njemačka će svoju ratnu avijaciju razvijati tako da do 2031-ve može da predvodi natovsku operativnu grupu koja će biti u stanju da izvodi do 350 borbenih i izviđačkih zadataka.

Tri četvrtine zadataka obavljao bi “Luftvafe”, a zadatak grupacije biće da obezbjeđuje dominaciju u vazduhu u svojoj “zoni odgovornosti”.

Avio-park moraće da ima letelice sposobne da nove nuklearne bombe.

Ratna mornarica Njemačke treba da u narednoj deceniji dobije nove fregate, korvete i podmornice, takođe – i pomorsku avijaciju, piše informer.

Reuters

Njemačka želi da bude u stanju da u jednoj misiji angažuje namanje 15 borbenih i pomoćnih brodova „okeanske klase”.

Njemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer  pitomcima Bundesvera u Minhenu je rekla da će u Berlinu biti formirana “struktura slična američkom savjetu za nacionalnu bezbjenost”.

Ona je još naglasila: “Njemačka mora težiti da djeluje globalno i u skladu sa svojim statusom jedne od pokretačkih snaga Evrope”.

Sada je vojni budžet Njemačke 43,2 milijarde eura, a do 2024. treba da poraste do 60 milijardi eura (više nego što Rusija godišnje ulaže u svoje oružane snage i njihovo naoružanje). Berlin želi da do 2030. u naoružanje Bundesvera uloži najmanje 130 milijardi eura, piše Informer.

Bundesver trenutno pod oružjem ima 182.000 ljudi. Kroz pet godina imaće ih 198.000, a do 2023. 203.000. Njemačka će ubrzo postati druga vojna sila unutar NATO, a prva u Evropi. Neka vrsta “zamjenika SAD za evropske poslove”.

Čitaj još:   HAOS U PODGORICI: Prekinuta sjednica vlade, rasprava o sankcijama Rusiji, zamalo izbila tuča... (foto)

“E, sad problem je što nas istorija uči da uvek kad se Nojemci naoružaju krenu na Srbiju, Zato valja biti spreman na sve! Tim prije jer se Srpski i njemački interesi kad je reč o Balkanu, a pogotovo Kosovu i Metohiji ne podudaraju! Štaviše!”, zaklkučuje Informer.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši