IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Preselio ex federalni premijer Mustafa Mujezinović…

Vijest da je preselio na bolčji svijet Mustafa Mujezinović preko društvenih mreža potvrdio je i Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva…

Mustafa Mujezinović, ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji, preselio je u 64. godini…

Vijest o smrti Mujezinovića preko društvenih mreža potvrdio je i Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Ambasador Mustafa Mujezinović, bivši premijer Federacije, guverner i premijer Kantona Sarajevo te načelnik općine Stari Grad preselio je na bolji svijet u svom Sarajevu”, napisao je Skaka.

Mujezinović je rođen 27. decembra 1954. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu školu 1970. godine, a potom i Prvu gimnaziju. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, smjer elektroenergetika 1978. godine.

Od 1994. do 1995. godine je bio predsjednik Općine Stari Grad Sarajevo, a od 1995. do 1996. godine načelnik. Bio je prvi premijer Kantona Sarajevo od 1996. do 1998. godine, a zatim dvije godine i guverner KS.

Čitaj još:   "IMA NAS": Reakcije JOVANA Vučurovića i PIPUNA Kneževića, najbolje govori STRAH ZBOG MASOVNOSTI PROTESTA...

Bio je i ambasador BiH pri OSCE-u, izvanredni i opunomoćeni ambasador BiH u Maleziji. Premijer Federacije BiH bio je od 2009. do 2011. godine.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši