IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Blokade i pokušaji paralisanja cijele Crne Gore… (foto i video)

NAPETO STANJE Dok se vodi rasprava o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, policija je privela 19 osoba, nakon čega su uslijedile aktivnosti osnovnih državnih tužilaštava i sudova za prekršaje…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 26.12.2019, 21: 59…  PODGORICA: Blokade i pokušaji paralisanja cijele Crne Gore…

Blokade i pokušaji blokade saobraćajnica se dešavaju u cijeloj Crnoj Gori. Na blokade je pozvalo rukovodstvo Demokratskog fronta iz skupštinskih klupa.

Do 21:30 časova, policija je privela 19 osoba, nakon čega su uslijedile aktivnosti osnovnih državnih tužilaštava i sudova za prekršaje.

Saopšteno je da je u pritvorskim prostorijama zadržano osam osoba.

Prema informacijama Savjeta za građansku kontrolu rada policije, na kružnom toku, na raskrsnici prema Cetinju i Nikšiću privedene su četiri osobe, u Zeti njih osam, a na Zlatici sedam građana.

Predsjednik Savjeta za građanski kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković sa članovima Savjeta posjetiće sada privedena i lica lišena slobode u Centru bezbjednosti Podgorica kako bi se uvjerili u njihovo zdravstveno stanje i tretman od strane policije.

Kod Senić petrola u Zeti policija trenutno uklanja kontejnere, palete, kartonske kutije, kojima su bile blokirane sve četiri trake.

Policija je uspostavila saobraćaj ka Danilovgradu preko Spuža i probila blokadu na magistralnom putu u podgoričkom naselju Zlatica.

Čitaj još:   DRAGAN Bjelogrlić: CRNOGORCIMA, na sve probleme ne treba i ALEKSANDAR Vučić- ANDRIJA Mandić jasno poručio ko mu je šef... (foto, video)

Policijske snage ranije su bile prisutne na kružnom toku u blizini podgoričkog aerodroma, zbog navodnog pokušaja blokade te saobraćajnice.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je obaviješten da je odblokiran saobraćaj u Zeti. Nekoliko lica je kamenovalo policijske službenike. Savjet osuđuje takav postupak i poziva građane na mirno izražavanje svojih uvjerenja uz uvažavanje službenika policije koji isključivo primjenjuju zakon.

Oko hiljadu demonstranata probilo je policijsku blokadu u Nikšiću i zaputili su se prema tunelu Budoš.

Grupa građana iz Pljevalja i Žabljaka blokirala je most Đurđevića Tara, u znak protesta protiv izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Na licu mjesta je i policija.

Građani koji su blokirali most kazali su da će ostati do ujutro ako se ne povuče Predlog zakona. Okupljeni su za ujutro najavili i blokadu tunela Ivica.

Grupa građana iz Herceg Novog je, takođe, blokirala put u Zelenici. Moleban na magistrali u Zelenici služe tri sveštenika, a prisustvuje više stotina okupljenih građana. Prisutne su jake policijske snage sa kojima je i načelnik CB HN Zoran Banićević, piše RTV Herceg Novi

Više stotina građana Bijelog Polja blokiralo je magistralni put Bijelo Polje-Mojkovac u mjestu Rakonje.

Čitaj još:   PLJEVLJA- Gorostas koji strpljivo čeka rekonstrukciju: Most na Đurđevića Tari... (foto, video)

Za kratko vrijeme na raskrsnici obilaznice Nikoljac-Rakonje i magistralnom putu Bijelo Polje-Mojkovac put je blokiralo više stotina građana, uz prisustvo velikog broja policajaca…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši