IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUROVA ZIMA NA PEŠTERU: Bitka sa smetovima traje već 2 dana

Na Pešterskoj visoravni drugi dan zaredom traje prava bitka sa smetovima kako bi se iz snježne blokade oslobodila sela širom visoravni koja su zavijana još od nedjelje ujutru. U višim dijelovima visoravni visina snježnog prokrivača je do 40 centimetara, a smetovi prelaze i jedan metar.

Danonoćnim dežurstvom, putari novopazarskih “Puteva” uspeli su uprkos jakom vjetru i mećavu da i juče i tokom noći održe prohodnim magistralu od Novog Pazara preko Duge Poljane prema Sjenici, a iznad Duge Poljane i Brnjice smetovi su i blizu dva metra.

– Jutros je na terenu sva raspoloživa mehanizacija oopštinskih javnih preduzeća, a angažovali smo i mehanizaciju privatnika. Cilj je da tokom dana očistimo puteve do što više sjeničkih sela – kaže Vojo Trmčić, zamjenik predsjednika opštine Sjenica.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: UHAPŠEN MUŠKARAC IZ SJENICE ZBOG UBISTVA

I dalje je najteže u Barama, Karajukića Bunarima, selima prema Goliji.

U seli Brnjica, zaseoku Vrapci, juče su radnici sjeničkih javnih preduzeća uz angažovanje mehanizacije velikom mukom,uspeli da očiste put do Sjenice i bolnice kako bi bila ukazana pomoće ženi iz ovog sela kojoj je neophodna bila terapija u bolnici.

Teške mašine juče su, pročistile i put od Bara prema Kumanici, kako bi u tom selu porodica i komšije u ponedjeljak mogli da sahrane jednog od mještana koji je preminuo.

izvor: Kurir.rs/Z. Š.

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši