IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA U ZADNJEM DANU 2019: BIĆE SUNČANO, temperatura daleko IZNAD NULE… (foto)

Izvijestan oprez se savjetuje astmatičarima tokom prepodneva, kao i srčanim bolesnicima…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 31.12.2019, 00: 09… VREMENSKA PROGNOZA U ZADNJEM DANU 2019: BIĆE SUNČANO, temperatura daleko IZNAD NULE…

NA BALKANU Će ujutro biti hladno sa slabim i umjerenim mrazom i maglom, a tokom dana se predvidjaju duži periodi sunčanog vremena, samo će prije podne u Hercegovini biti umjereno i prolazno naoblačenje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (FHMZBIH).

31.12.2019. – 06:45:48.U srijedu 01.01.2020., u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. U Hercegovini vedro. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niske naoblake. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 0 do 6, a dnevna od 0 do 6, na jugu od 6 do 11 °C.

Vjetar će biti slab i umeren, jugozapadni, od sredine dana u skretanju na sjeverozapadni, na istoku u pojačanju. Najniža temperatura biće od minus devet do minus četiri, u Bosanskoj Krajini oko minus jedan, a najviša od dva do osam stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   ZIMA SE PREDOMISLILA: Jutro pravo jesenje, ipak se vi toplo obucite...

U Sarajevu će jutarnjeg slabog i umjerenog mraza, biti duži periodi sunčanog vremena. Vjetar će biti slab i umjeren, prije podne jugoistočni, poslije podne u skretanju na sjeverozapadni. Najniža temperatura biće od minus šest do minus četiri, a najviša oko četiri stepena Celzijusa.

U četvrtak 02.01.2020., pretežno vedro. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niske naoblake. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -2 do 4, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U petak 03.01.2020., pretežno sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niske naoblake. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

U subotu 04.01.2020., pretežno sunčano. U večernjim satima porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od -4 do -1, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osjetlјivih osoba. Izvjestan oprez se savjetuje astmatičarima tokom prepodneva, kao i srčanim bolesnicima. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su moguće meteoropatske reakcije…

http://ibalkan.net

Čitaj još:   OPET KIŠA ALI SAMO U...-Vremenska prognoza do petka
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more

Komentariši