UZROK VATROMET: Veliki požar u zoo vrtu, smrtno stradalo više od 30… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Lokalni mediji navode da bi za tragediju mogao biti kriv gradski vatromet…

KREFELD (Njemačka): Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 01.01 2020, 15: 09…  UZROK VATROMET: Veliki požar u zoo vrtu, smrtno stradalo više od 30…

Iz zoološkog vrta u njemačkom gradu Krefeld saopćili su da su njihovi najgori strahovi postali stvarnost nakon što je požar uništio majmunarnik zajedno sa svim životinjama. Lokalni mediji navode da bi za tragediju mogao biti kriv vatromet.”Naši najgori strahovi postali su stvarnost. U skrovištu nema preživjelih životinja. Više od 30 majmuna je preminulo”, stoji u izjavi zoološkog vrta za medije…

Također, izrazili su svoju zahvalnost za brojne ponude pomoći, ali da još uvijek ne znaju na koji način im se može pomoći, piše Deutsche Welle.

Čitaj još:   KAPETAN DRAGAN OSUO PALJBU PO NOVAKU: Pismom se obrati Srbima...

Iako još nije utvrđen tačan uzrok, lokalni mediji prenose da je širenje vatre mogao izazvati vatromet. Međutim, jedan policijski zvaničnik rekao je za berlinski list Bild da su uzrok možda lampioni, koji su u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji zabranjeni od 2009. godine.

Njemačka je najveći uvoznik vatrometa u Evropskoj uniji. Svake godine u novogodišnjoj noći stotine hiljada ljubitelja vatrometa kupi barem jedno pakovanje nekog pirotehničkog sredstva.

Ovaj izgorjeli majmunarnik je otvoren 1975. godine i s vremenom je postao dom orangutana, čimpanza i gorila, među ostalim životinjama.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *