IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IRAN RAKETIRAO AMERIČKE BAZE: Revolucionarna garda upozorava, meta će biti svi koji pomažu Amerikancima! (foto i video)

O raketnom napadu hitno je obavješten i američki predsjednik Donald Tramp, rekla je njegiva predstavnica za medije Stefani Grišam… 

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08: 01 2020, 08: 35… IRAN RAKETIRAO AMERIČKE BAZE: Revolucionarna garda upozorava, meta će biti svi koji pomažu Amerikancima!

Pojavili su se i prvi video snimci koji prikazuju ispaljivanje raketa u okviru navodnog iranskog odmazdenog udara na američku bazu u Iraku, zbog ubistva iranskog generala…

Nekoliko projektila eksplodiralo je unutar baze Ajn el Asad u Iraku u kojoj su smješteni američki vojnici. Iranska revolucionarna garda saopštila da je počeo napad.

Hezbolah: Osveta je počela, najmanje šest projektila pogodilo je bazu Ajn el Asad u Iraku, ali za sada nema informacija o eventualnim žrtvama…

Nedugo poslije prvih eksplozija, iranska Revolucionarna garda saopštila je da je na bazu Ajn el Asad ispaljeno na desetine projektila.

Revolucionarna garda je upozorila sve okolne zemlje da će se naći na meti napada ukoliko iz njih američke snage budu pokretale napade.

Američke oružane snage su, ubrzo nakon eksplozija, potvrdile da su projektili ispaljeni sa iranske teritorije.

Čitaj još:   BORIS Mugoša: REKONSTRUIŠITE salu Vlade, kako mislite da u nju stane toliko ljudi? (foto)

Iranska televizija je, posle proglasa Revolucionarne garde, emitovala i snimak početka raketnog napada.

Hezbolah, libanska šiitska milica sa bliskim vezama sa Iranom, objavila je ”početak osvete” za smrt generala Kasima Solejmanija. 

O raketnom napadu hitno je obavešten i američki predsednik Donald Tramp, rekla je njegiva predstavnica za medije Stefani Grišam. 

Druga naveće američka baza u Iraku, nalazi se oko 160 kilometara zapadno od Bagdada i u prošlosti je bila meta napada Islamske države. U njoj je krajem 2018. godine boravio Tramp.

U toj bazi su stacionarani dronovi ”riper” za koje se veruje da su prošle sedmice upotrebljeni u napadu u kojem je ubijen iranski general Kasim Solejmani…

izvor agencije 

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: "Smisli Otvoreni balkan tj. Srpski svet, smijeni Mila i Bakira, sutra smijeni Željka i Kurtija, i onda dovedi na vlast u Sarajevu bijednike koji će taj projekat podržati" (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši